27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Parc industrial la Pașcani. Primăria pune la dispoziție 58 de hectare de teren

Pasi importanti pentru dezvoltarea economica a Pascaniului. Primaria Municipiului a anuntat Consiliul Judetean Iasi ca are si poate pune la dispozitie aproape 58 hectare de teren pentru amenajarea unui parc industrial. Raspunsul a fost trimis in cursul zilei de marti 6 aprilie a.c., dupa aproape jumatate de an de declaratii si actiuni controversate pe aceasta tema, din partea primarului Marius Pintilie, precum si in urma a doua solicitari trimise de Consiliul Judetean Iasi, pe 17 februarie, respectiv 23 martie a.c.

In adresa se arata ca, municipalitatea poate pune la dispozitia legislativului judetean o suprafata de teren de 579.500 mp, situat in apropiere de suburbia Sodomeni, cu acces la Drumul Judetean 208 L si cu posibilitatea de conectare la cele doua autostrazi care vor trece prin apropiere. Este vorba despre o pasune dar urmeaza sa fie schimbata destinatia terenului, pe motiv ca numarul de animale crescute de gospodariile din zona a scazut foarte mult in ultimii ani.

Adresa a fost trimisa la cateva zile dupa ce primarul municipiului si deputatul Sorin Nacuta s-au intalnit cu reprezentantii Consiliului Judetean Iasi, pe aceeasi tema.

Subiectul va fi discutat si in legislativul local. Consilierii trebuie sa voteze darea in folosinta a terenului pentru realizarea investitiei. Amenajarea parcului industrial ar urma sa fie facuta de Consiliul Judetean Iasi, din fonduri guvernamentale, iar utilitatile trebuie asigurate de la bugetul local.

Lucrarile nu vor incepe in acest an. Pe lista Consiliului Judetean sunt deocamdata parcurile industriale de la Podu Iloaei, Deleni si Dumesti. Deputatul, Sorin Nacuta, spune ca investitia va fi realizata pana in anul 2024 – 2025, perioada in care este prevazuta si finalizarea tronsonului Bacau Pascani din autostrada A7.

Mentionam ca si fostul primar a avut in vedere aceeasi locatie pentru amenajarea unui parc industrial. Dumitru Pantazi sustine ca anul trecut a trimis un raspuns Consiliului Judetean Iasi in care a precizat ca municipalitatea ar avea la dispozitie cca 20 de hectare de teren, pe pasunea din apropierea suburbiei Sodomeni. Subiectul a fost reluat la sfarsitul anului cand consilierul, Sorin Olariu, a propus realizarea unui studiu de fezabilitate pentru stabilirea locatiei parcului industrial. Proiectul nu a fost sprijinit de edil si consilierii PNL – Pro Romania. La scurt timp, primarul Marius Pintilie, a venit cu propunerea ca parcul industrial sa fie amenajat pe terenul unde sunt serele de la Blagesti, desi exista un litigiu intre Primarie si societatea care il detine, ambele sustinand ca au drept de proprietate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow