26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Parc industrial la Motca. Pascaniul bate pasul pe loc

- Advertisement -

Comuna Motca ar putea avea un parc industrial, ianintea municipiului Pascani. Consiliul Judetean Iasi a solicitat Primariei minim 10 hectare de teren cu acces la un drum national sau european si la utilitati – apa, gaz metan si electricitate, in vederea amennajarii unui parc industrial.
Investitia ar ruma sa fie facuta din fonduri guvernamentale de Consiliul Judetean Iasi, dar utilitatile trebuie asigurate de administratia locala.

Primarul comunei, Constantin Serioja Hobincă, spune ca va pune la dispozitie 20 de hectare de teren intre satele Boureni si Soci, la drumul european E85, pe unde va trece autostrada A8, in apropiere de o balastiera, iar daca va fi necesar mai are disponibil inca 10 hectare. Raspunsul a fost deja trimis iar acum asteapta sa predea terenul si sa inceapa amenajarile. Edilul spune ca in acest fel vor veni mai multi investitori care vor crea noi locuri de munca si vor contribui la bugetul local iar locuitorii comunei nu vor mai fi nevoiti sa plece in strainatate.

Si la Pascani se vorbeste de cativa ani de zile de amenajarea unui parc industrial. Tot in urma unei solicitari a Consiliului Local, fosta administratie locala a anuntat ca ar avea la dispozitie cca 25 de hectare de pasune pentru acest obiectiv, in apropiere de suburbia Sodomeni si de autostrada care urmeaza sa fie construita.
Urma să fie schimbată destinaţia terenului, realizarea unui studiu de oportunitate şi de aprobat o hotărâre privind darea în folosinţă gratuită către Consiliul Judeţean Iaşi, etape care nu au fost rezolvate pana acum . In cadrul unei conferinte de presa, primarul Marius Pintilie a spus ca inca se cauta solutii pentru identificarea terenului potrivit pentru amenajarea parcului industrial, in zona de conectare a Pascaniului cu autostrada.

Mentionam ca la sfarsitul anului trecut consilierul local Sorin Olariu a initiat un proiect de hotarare pentru realizarea unui studiu de fezabilitate de o firma de specialitate care sa găsească cea mai buna locație si cele mai bune soluții. Primarul si consilierii PNL si Pro Romania nu au fost de acord cu realizarea acestui studiu pe motiv ca mai întâi ar trebui finalizată inventarierea domeniului public si privat al municipiului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow