2.7 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Parapet pe rulouri între sensuri, pe drumul național 28, între Războieni și Bălțați

Vineri, 29 aprilie, a început montarea parapetelui median pe rulouri pe drumul national 28, între localitățile Războieni și Bălțați, pe o distanta de 600 de metri.

Măsura este parte a unui proiect demarat de CNAIR SA la nivel național, în scopul reducerii riscului de accidente rutiere grave pe anumite sectoare de drum.

Parapetele pe rulouri este un sistem de protecție inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor. Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel eliminat riscul coliziunii frontale între autovehicule. Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecție să obțină rezultate pozitive deosebite în crash-teste de siguranță rutieră, performanțele superioare fiind datorate elementelor avansate de design și siguranță” informeaza DRDP Iasi, printr-o postare pe Facebook.

Cu această ocazie, DRDP Iași face apel către participanții la trafic să respecte viteza legală și regulile de circulație pe sectoarele vizate, conform semnalizării instituite în zona de lucrări.

De precizat este faptul ca drumul respectiv mai este denumit si „drumul mortii” din cauza accidentelor rutiere numeroase in zona. Cel mai grav din ultimii ani a avut loc la inceput de februarie in acest an, cand sapte persoane si-au pierdut viata.

 

Alte articole