24.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Parada costumului popular la Hîrlău

Parada costumului popular la Hîrlău

Sărbătoare mare la Hîrlău. Mai mulți copii au recitat, cântat și mai ales au învățat despre tradițiile românești ce au loc în perioada sărbătorilor de iarnă. La final au primit diplome și tradiționalul colac. Sala de spectacole de la Clubul Copiilor din Hîrlău a devenit neîncăpătoare pentru acest eveniment.

Școala Gimnazială  “Petru Rareș” din Hîrlău, a organizat un nou proiect educațional “obiceiuri și tradiții la români”, ediția a VII-a. Concursul intitulat „Parada costumului popular” s-a desfășurat  în ajun de Sf. Andrei, la Clubul Copiilor din oraș. Coordonatorii acestui concurs au fost profesorii Tereza Rugină, Gabriela Onofrei și Mirela Munteanu.

Astfel, sala de spectacole a Clublui a fost decorată cu zeci de articole de îmbrăcăminte specifice poporului român, dar și obiecte de uz casnic, icoane, fotografii ce ilustrau evenimentele ce au avut loc de-a lungul anilor în acest loc.

Sute de copii și-au arătat priceperea la dans, cântec și strigături. Din program nu au lipsit colindele românești dar și cele mai frumoase tradiții de Anul Nou cu îmbrăcămintea și măștile specifice. Participanții au fost de la Liceului Tehnologic din Hîrlău, Școala gimnazială “Petru Rareș” Hîrlău, Grădinița cu program prelungit și Grădinița cu program normal Hîrlău, Școala Feredeni – Deleni, Școala primară “Happy Stars” Hîrlău, Școala gimnazială Pârcovaci, Școala gimnazială Sticlăria, Școala Slobozia – Deleni, Școala Poiana – Deleni, Școala gimnazială Deleni, formația vocală a Casei de cultură Hîrlău, și solista vocală Ioana Șalaru  de la Colegiul Național Ștefan cel Mare din Hîrlău. La eveniment a venit și formația de fluierași de la Sticlăria, coordonată de Constantin Curecheriu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow