20.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Pantazi, raport de activitate după primul an de mandat. Primăria a scăpat de faliment, drumurile au început să fie asfaltate – VIDEO

În cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi la sediul Primăriei, edilul municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi şi-a prezentat bilanţul la un an de mandat. Alături de el au fost prezenţi, viceprimarul Vasile Axinte şi administratorul public Gică Zanet. Timp de peste o oră el a vorbit despre activităţile din perioada iunie 2012 –iunie 2013 dar şi despre proiectele pe care administratia locală le are deja în derulare.

Pentru început Dumitru Pantazi a prezentat situaţia în care a preluat Primăria Paşcani. El a spus că la acea dată instituţia avea datorii de peste 250 de miliarde de lei vechi care au fost achitate până la final anului 2012 în principal cu bani de la bugetul de stat.

Cele 250 de miliarde de lei vechi folosite pentru plata datoriilor făcute în timpul mandatului fostului primar reprezintă de fapt veniturile proprii ale Pascaniului pentru 1 an de zile. Administratorul public, Gică Zanet, spune că dacă arieratele nu erau achitate acum Primăria Paşcani era în stare de insolventa. Asta înseamnă că înafară de platiile salariilor nu puteau fi făcute alte cheltuieli până la achitarea datoriilor şi acestea doar cu semnătura unui administrator special. Într-o astfel de situaţie, Pascaniul ar fi fost blocat definitiv iar primarul ar fi fost doar de decor. Mai mult, dacă aceşti bani ar fi fost cheltuiţi pentru investiţii în condiţiile în care nu erau de achitat datorii in Paşcani s-ar fi putut asfalta cel puţin încă 10 km de străzi, într-un an de zile.

În acelaşi context, primarul Pantazi a trecut în revistă principalele realizări din primul an de mandat. A vorbit despre asfaltarea şi repararea drumurilor, curăţenia din oraş, depunerea unor proiecte pentru obţinerea de finanţări guvernamentale dar şi despre o serie de măsuri organizatorice luate în Primărie şi societăţile din subordine. Astfel, efectele nu au intarziat să apară: nu s-au mai acumulat datorii iar veniturile la bugetul local au crescut mai mult decât erau prognozate mai ales din concesiuni şi închirieri.

Primarul Pascaniului a vorbit şi despre proiectele sale de viitor. Ele sunt legate în special de repararea dar mai ales asfaltarea drumurilor, modernizarea unor şcoli şi cămine culturale în suburbii, precum şi modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canal.
La capitolul nerealizări primarul Pascaniului s-a declarat nemulţumit de o serie de nerealizări. Este vorba despre modul cum a fost administrata până acum problema câinilor comunitari şi mai ales faptul că nu a reuşit să găsească o solutie concretă pentru reducerea pierderilor la apă şi pentru înfiinţarea asociatilor de proprietari.

Pantazi a criticat lipsa de eficientă a aparatului administrativ dând exemplu modul greoi de rezolvare a numeroaselor cereri de concesiune primite de la păşcăneni în ultimii 3 ani de zile. El a spus că Guvernul trebuie să ia măsuri rapide pentru schimbarea legislaţiei aşa încât primarul să aibă posibilitatea de a angaja mult mai rapid oameni de calitate. De asemenea, în opinia lui Pantazi ar trebui sa existe posibilitatea stimularii muncii şi performanţelor profesionale dar şi pentru sancţionarea mult mai uşoară a funcţionarilor care nu acţionează în interes public. În acelaşi context, primarul Pascaniului a făcut apel la cetăţeni să îi reclame pe functionarii care nu îşi fac treaba pentru ai putea sancţiona.

La finalul conferinţei de presă, Pantazi le-a mulţumit păşcănenilor pentru încredere acordată până acum dar şi colaboratorilor săi din Primărie. De asemenea, viceprimarul Vasile Axinte şi administratorul public, Gică Zanet, au vorbit despre activitatea lor din primul an de mandat.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow