21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Pantazi propune scăderea prețului la caldură, din 2014. Abonamentele la transportul în comun vor fi subventionate

Vesti bune pentru pascaneni. Primarul Dumitru Pantazi a propus micsorarea pretului la caldura incepand cu luna ianuarie 2014. Mai exact, pentru perioada ianuarie – aprilie 2014 pretul de facturare pe gigacalorie ar urma sa scada cu 40 de lei de la 265 la 225 lei. Propunera ar urma sa fie supusa aprobarii Consiliului Local Pascani in sedinta programata sa aiba loc vineri, 20 decembrie, de la ora 10.00. Edilul pascanean spune ca a initiat acest proiect tocmai pentru a veni in ajutorul pascanenilor sa isi poata achita, la timp, facturile la incalzire.

Diferenta de pret a gigacaloriei ar urma sa fie acoperita tot de la bugetul local. Mai exact, subventia la caldura pentru anul viitor va creste de la 13 miliarde de lei vechi la aproximativ 20 de miliarde de lei vechi.

Mentionam ca in aceeasi sedinta, primarul Pantazi, va supune aprobarii legislativului pascanean un proiect de hotarare privind subventionarea transportului in comun pentru calatorii care au abonamente. Deocamdata nu se stie cu cat si mai ales pentru ce perioada de timp, o varianta definitiva urmand sa fie prezentata in urma unor calcule economice. ziarulorizont.info

Alte articole