9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Pantazi promite biblioteca noua, la Pascani, pana la sfarsitul anului

- Advertisement -

In acest an Biblioteca Municipala din Pascani se va muta intr-un nou sediu. Cel putin asa a sustinut primarul municipiului, astazi, in cadrul unei conferinte de presa. Pe lista de investitiii, aflata in stadiu de proiect, este trecuta si achizitionarea unui spatiu adecvat acestei institutii.Cel mai probabil a fostului magazin Siretul aflat in administrarea unei institutii financiare.

Un vis de peste 20 de ani este pe punctul de a deveni realitate la Pascani. Biblioteca Municipala din Pascani este la un pas de a avea un nou sediu, actual locatie, o fosta casa boiereasca din secolul trecut. Fiind in stadiu avansat de degradare. Daca pana cum fostele administratii locale nu au investit nici un leu in renovare, in acest an Primaria Pascani si-a propus sa cumpere unul nou, pana la sfarsitul acestui an. Este vorba despre fostul magazin de prezentare al fabricii de perdele Siretul Pascani.

Deocamdata au fost deschise negocierile cu noul proprietar, o institutie financiara din Bucuresti, iar daca nu se va ajunge la un rezultat vor fi cautate alte spatii adecvate. Nimeni nu stie cat ar costa o astfel de investitie insa, pentru inceput, in proiectul de buget a fost trecuta deja suma de 100 de mii de lei.
Edilul pascanean a exclus varianta renovarii actualului sediu pe motiv ca este foarte vechi iar biblioteca ar trebui inchisa pe perioada lucrarilor, varianta ca i-ar afecta mai ales pe elevi si studenti.
Viitoarea locatie are insa un potential extraordinar pentru dezvoltarea culturii locale. Cladirea din beton si sticla se afla la intersecita strazilor Gradinitei cu Moldovei si are o suprafata de cca 800 de mp desfasurata pe 4 etaje. Ar fi ideala nu numai pentru imprumutul si depozitarea cartilor ci si pentru organziarea de activitati culturale specifice unei astfel de institutii. De aceesi aparere sunt si pascanenii care vor sa aiba in oras o bilbioteca moderna.
Actualul sediu al Bibliotecii din Pascani a fost o casa de locuit unde era amenajat un cabinet medical, construita la inceputul secolului trecut de un doctor evreu . In fosta camera de nasteri si operatii acum sunt depozitate unele dintre cele mai valoroase carti ale institutiei. Acum peretii facuti din lut si stuf sunt crapati iar acoperisul sta sa se prabuseasca.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow