More

  Pantazi, Pintilie si „televiziunile favorite”

  Astazi, PSD Pascani nu a organizat nici o conferinta de presa! Nici macar una „privata”, asa cum au titrat unii jurnalisti. Cu greu, in urma insistentelor reporterilor BIT TV, Dumitru Pantazi si Gabriela Nedelcu – presedintele si unul dintre vicepresedintii organizatiei, au dat cate o declaratie de presa, un sincron cum spunem noi.
  Nu stiu daca si colegii nostri au facut o astfel de solicitare, daca a fost respinsa sau nu. Cert este ca noi am filmat si am difuzat pentru TV, ca sa stiti ce cred si unii si altii, dupa alegerile prezidentiale.
  Evident ca, intr-o lume normala, asa cum vrem sa fie si la Pascani, si PSD ar fi trebuit sa organizeze o conferinta de presa, unde sa fie puse intrebari, sa aflam raspunsuri.
  Dar Dumitru Pantazi nu vrea sa vorbeasca cu unii dintre jurnalisti, din motive pe care doar el le stie, o greseala pe care am sanctionat-o in repetate randuri.

  Aproape la fel s-a intamplat, si inca se intampla, si cu liderul PNL Pascani, Marius Pintilie!

  Astazi a organizat o conferinta de presa. Pentru ca era motiv de lauda, am fost invitati si noi! La alte conferinte, unde se astepta la intrebari incomode, prezenta BIT TV a fost interzisa.
  Si cu raspunsurile la intrebarile adresate este fix la fel: cateva cuvinte doar atunci cand ii convine si tacere cand subiectele sunt sensibile.
  Sa vorbim si despre prezentele celor doi oameni politici la posturile locale de televiziune. Fiecare cu „televiziunea favorita”, zic unii… Eu nu stiu ce se intampla la altii, pot doar sa spun cum este la BIT TV. Primarul Dumitru Pantazi – PSD accepta invitatiile la emisiunea „Pulsul Zilei” din ce in ce mai greu si dupa multe insistente. Marius Pintilie – PNL refuza categoric orice dialog la BIT TV, de cativa ani de zile.
  Din ratiuni politice si nervi, in mod evident!
  Deci nu este nici un aranjament, ci o mare problema, pentru ca, pana la urma, cei care pierd sunt telespectatorii.

  NU este o stare de normalitate, mai ales in prag de an electoral, cu alegeri locale si parlamentare.
  Cum vrei sa fii sau sa ajungi primar fara sa vorbesti cu jurnalistii? Cum garantezi respectarea drepturilor cetatenilor daca, tu, primar sau consilier/candidat, nu esti in stare sa respecti presa si pe cei care se informeaza de pe site-urile de stiri sau TV ? Unul tace, altul se crede vedeta cu live-uri pe Facebook… Sunt la fel de fricosi si de lasi…! Unul spune ca nu mai are nevoie de dezbateri – dupa modelul Iohannis, altul se fereste de presa ca dracul de tamaie. Cum putem clarifica ce vor sa faca politicienii, ce vulnerabilitati ascund, daca nu avem si raspunsurile lor la intrebari? Cu atat mai mult cu cat CNA-ul ne obliga la prezentarea punctelor de vedere, si a celor criticati, iar ei, in loc sa vorbeasca, ne fac reclamatii….
  BIT TV nu are resursele necesare, mai ales timp, pentru a-i vana pe politicieni, pentru a le scoate cuvintele cu microfonul din gura. Cred ca ceilalti cetateni si problemele lor– inclusiv nevoia de informare, sunt de cele mai multe ori mai importante! Asa ca difuzam ceea ce putem obtine de la ei – alesii locali, desi sunt convins ca ar fi necesar un boicot din partea presei locale, pana cand situatia va reveni la normal.

  PS: Am vrut sa deschid acest subiect, astazi la conferinta PNL, sa il intreb pe Pintilie de ce ii este frica de BIT TV , de ce refuza invitatia mea la emisiune, de ce ii hartuieste pe unii jurnalisti cu procese si reclamatii, de ce ii imparte in buni si rai, dupa criterii total subiective, in comentariile odioase si agresive….
  Intentionam sa il intreb si despre probleme sale cu legea: ocuparea abuziva a domeniului public si constructiile ilegale, chestiuni ramase nerezolvate, pentru ca se poate si asa…. Am renuntat, din respect pentru unii dintre colegii sai de partid, aliniati in picioare, ca la Revolutie, in fata camerelor de luat vederi, dupa o zi si o bucata din noapte la sectiile de votare. Ei nu au nici o vina, multi sunt de buna credinta! Voi incerca la conferinta urmatoare, daca voi mai fi invitat….!

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  A fi sau a nu fi…

    Unele situaţii, de regulă cele mai importante, sunt tot mai fluide la Primăria Municipiului Paşcani. Mediocritatea/lipsa de profesionalism, indolenta, comunicarea publică deficitara dar mai...

  Minciunile consilierului Claudiu Bodoasca

  După ce am publicat ştirea „Dezbateri despre redeschiderea cinematografului, în plină pandemie de coronavirus. Liberalii solicita 500 000 lei de la bugetul local” consilierul...

  Celor care vor să danseze cu moartea

  Observ, cu uimire, că sunt unii care vor ca Spitalul de Urgenţă din Paşcani să devină unitate medicală suport pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu...

  Opinii