6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Pantazi, om hotărât: „ApaVital, ATENTAT la siguranța cetățenilor”. Situație UNICĂ în România

Primăria din Paşcani cere judecătorilor să oblige Apavital la reluarea furnizării de apă către mai multe blocuri din oraş. Sistarea a avut loc din cauza unui incident demn de Caragiale: Apavital a preluat anul trecut serviciul de furnizare a apei, promiţând investiţii de milioane de euro, dar totul a picat după ce păşcănenii s-au răzgândit şi nu şi-au mai plătit facturile.

pantazi si apa vital

Municipalitatea din Paşcani a decis să-i cheme în faţa instanţei de judecată pe reprezentanţii societăţii comerciale ApaVital SA Iaşi. Edilii din Paşcani le solicită judecătorilor din cadrul Tribunalului Iaşi să-i oblige pe şefii fostei RAJAC la reluarea furnizării serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare către şase imobile. Reclamanţii susţin că cei de la ApaVital îşi bat joc de sănătatea cetăţenilor.

Grădiniţe fără apă

„Noi cerem instanţei, conform legislaţiei în vigoare, ca SC ApaVital SA să fie obligată să asigure furnizarea serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare în mod continuu şi constant către cetăţenii municipiului Paşcani, cel puţin până la soluţionarea definitivă a litigiului pe care îl avem pe rolul Judecătoriei Paşcani“, a precizat edilul-şef din Paşcani, Dumitru Pantazi. Acesta a adăugat că ApaVital a sistat furnizarea apei potabile în zilele de 6 şi, respectiv, 19-20 ianuarie la şase condominii din Paşcani.

Primarul păşcănean a adăugat că celor de la ApaVital nu le-a păsat că, în imobilele vizate, îşi desfăşoară activitatea diverse instituţii de interes public, lăsându-le fără apă potabilă. „Acest gen de situaţii reprezintă un adevărat atentat la siguranţa şi sănătatea populaţiei din Paşcani! La parterul imobilelor respective funcţionează diverse instituţii de interes public, cum ar fi creşe, grădiniţe sau cabinete medicale. De asemenea, în acele clădiri sunt persoane de toate vârstele, plecând de la elevi şi ajungând până la pensionari. Având în vedere această stare de fapt, solicităm instanţei de urgenţă luarea unei decizii în cazul cererii depuse de noi la Tribunal“, a încheiat Dumitru Pantazi.

continuarea aici

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow