10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Pantazi contraataca: Apa Vital a furnizat ilegal apa la Pascani. Le vom face plangere penala ii vom da in judecata pentru debransare abuziva

Primaria Pascani contraataca cu hartii la abuzurile operatorului iesean de apa si canalizare. Dupa ce aseara si in cursul zilei de astazi a fost intrerupta furnizarea apei la alte blocuri, reprezentantii administratiei locale si-au facut un plan reactie, in cativa pasi. Pentru inceput Apa Vital a fost somata sa inceteze actiunile si sa reia furnizarea apei imediat. Urmeaza o plangere penala si chiar o actiune in instanta pentru abuz in serviciu.

“ Apa Vital a furnizat ilegal servicii la Pascani…” O spune chiar primarul municipiului dupa mai bine de sase luni de cand serviciile au fost delegate operatorului iesean apoi luate inapoi. Pantazi sustine ca operatorul iesean ar fi trebuit sa astepte aprobarea unui regulament de furnizare a apei si a unui caiet de sarcini de catre consilierii locali. Nu s-a intamplat asa, motiv pentru care acum nu ar avea dreptul sa se foloseasca de bunurile care nu i-au fost data,
Desi este greu de crezut edilul pascanean sustine ca operatorul iesean a inceput sa furnizeze apa la Pascani fara aprobarea nimanui din Primarie si fara sa fi existat vreo intelegere intre parti. Altfel spus salariatii Pres Serv Apa si-a incetat din senin activitatea iar salariatii au fost transferati de capul lor.
Primarul municipiului spune ca pentru a pune capat acestui abuz va face plangere penala la Politie. Mai mult juristii administratiei locale lucreaza deja la o actiune in instanta pentru a obliga Apa Vital sa nu mai intrerupa furnizarea apei la Pascani.
Aceasta situatia ar putea dura inca cateva luni de zile, spune primarul. Asta deoarece trebuie parcurse toate procedurile legale privind delegarea serviciului de apa unui alt operator, cel mai probabil Prest Serv Apa Pascani. Edilul sef spune ca intampina dificultati deoarece societatea din Pascani are suspendata licenta de operare si nu mai are salariati.
Pana atunci primarul ii sfatuie pe pascaneni sa isi desemneze un reprezentant de scara care sa semneze contractele cu Apa Vital. Pantazi a subliniat ca indiferent de situatie apa consumata trebuie platita .

Mentionam ca Apa Vital a anuntat ca va continua intreruperea apei la blocurile unde nu au fost incheiate contracte si ca nu va relua furnizarea pana cand documentele nu vor fi semnate de sefii de asociatii sau reprezentantii scarilor de bloc.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow