16 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022
Array

Palmele hoţilor, pe obrazul sărmanilor

- Advertisement -

La Paşcani a început, devreme, campania electorală cu două perechi de palme la adresa săracilor şi un scuipat în ochi celor care îndrăznesc să nu îi voteze pe liberali. Au venit să îl îmbărbăteze pe Marius Pintilie copereședintii PNL, Gorghiu şi Blaga, suspendatul Adomniței, “mioriticul” Gheorghe Flutur şi parlamentarii din Iaşi. A urcat pe scenă şi fostul primar din Paşcani, Grigore Crăciunescu, cel care a fugit la Iaşi să se facă deputat, căci la Paşcani nu îl vota nimeni. A făcut poze alături de aroganta Alinutza, deşi este condamnat la doi ani şi şase luni de puşcărie, cu suspendare, pentru conflict de interese.
Primele scaltoace au venit tocmai de la el. În loc de bună ziua, a spus despre cei care au îndrăznit să îi huiduiască pe liderii liberali că sunt pesediști nesimţiţi. Crăciunescu a mai lăsat să se înţeleagă că a fi de stânga, a fi sărac, este mai grav decât a fura din banii publici şi că singura izbăvire ar veni de la liberali, pentru că sunt “mai civilizaţi şi mai ancoraţi în realitate”. Altfel spus, la Paşcani cetăţenii sunt de două categorii: liberalii cei harnici, civilizaţi şi cinstiţi şi restul – cam sălbatici, săraci, cerşetori de ajutoare sociale şi cu sufletul roşu.

Câtă aroganţă…!
A urmat la pupitru buldogul pedelist. “Aveţi două mâini şi două picioare? La muncă, nu la ajutoare sociale!” le-a spus Blaga, printre dinţi, păşcănenilor care au nevoie de sprijinul statului pentru a supravieţui. Adică celor cărora le-a cerut votul, aproape 7000 la număr când se dau ajutoarele de încălzire. Nimeni nu a luat apărarea celor umiliţi, majoritatea celor din sală l-au aplaudat, deși mulți dintre ei nu sunt oameni de afaceri, ci beneficiari de ajutoare sau subvenții sociale.
Nu înţeleg de ce trebuie să suportăm ca toţi hoţii ţării să vină să ne dea lecţii de moralitate. Cei care ne-au sărăcit ne întreabă acum de ce nu muncim mai mult, de ce nu le dăm și pielea de pe noi. PSD-iștii au replicat, doar, că nu ei au organizat protestul din faţa Casei de Cultură, în timp ce liberalii din sală au aplaudat jignirile aduse păşcănenilor. Pe net propagandiştii încearcă să ne convingă că cine nu munceşte nu merită să trăiască şi că aberaţiile lui Blaga şi Crăciunescu trebuie puse la icoană.
Este tabloul absurd în care Marius Pintilie, personajul principal al zilei, a reuşit să se evidenţieze prin bun simţ, chiar dacă şi-a citit discursul de pe o foaie de hârtie împăturită, scoasă din buzunar, “ca să nu mai şocheze” auditoriul.

Discursurile lui Blaga, Crăciunescu şi Gorghiu, de la lansarea surpriză de duminică, i-au făcut mai mult rău decât bine, în raport cu electoratul din Paşcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow
Articolul precedentanunt
Articolul următorDoina Cepalis ambasadoarea Iașului 2021