24.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Palma usturatoare pentru consilierii PSD. Nu au votat pentru scaderea pretului la caldura, initiativa PNL, pe motiv ca trebuie facute investitii

Desi este greu de crezut pesedistii si liberalii din Pascani si-au schimbat rolurile in sedinta de astazi a Consiliului Local. Mai exact, pe ordinea de zi consilierii liberali au propus spre dezbatere un proiect de hotarare privind reducerea pretului de facturare a caldurii la populatie de la 265 lei la 220 lei pe gigacalorie , pretul inainte de majorare fiiind de 165 lei .

Axinte: Sa fim barbati si sa recunoastem ca nu se poate…!

Este vorba despre o masura sociala menita sa ii ajute pe pascanenii care au ajuns la un grad maxim de suportabilitate a preturilor la utilitati, in urma majorarilor successive aprobate de legislativul local, in ultima perioada, si care nu isi mai achita facturile pentru ca nu mai au de unde.
Consilierii PNL si-au argumentat proiectul fara a arata si sursa de finantare a subventiei ,de peste 10 miliarde de lei, necesara acoperirii diferentei de pret pana la sfarsitul acestui an. Mai mult, ei au atras atentia ca daca o astfel de masura nu va fi aprobata in vara acestui an, regia de termoficare se va confrunta cu un val urias de cereri de debransare ceea ce ar conduce RAGCL la faliment.

Pantazi: Si ceilalti contribuabili au deptul la investitii
In replica consilierii PSD au argumentat ca in acest moment Primaria Pascani nu isi poate permite sa aloce mai multi bani pentru subventii la caldura, pe motiv ca trebuie facute si investitii. Viceprimarul Axinte a atras atentia ca regia suporta majorari suscesive de pret la gaz urmand ca in cativa ani pretul sa fie dublat ceea ce ar insemna alte majorari de pret la caldura , daca acum pretul va fi redus .Mai mult, edilul pascanean a opinat ca nu ar fi corect sa se aloca mai multe subventii pentru cateva mii de cetateni din oras in timp ce restul pascanenilor si cei care locuiesc in suburbii sa nu primeasca nimic pentru investitii. Primarul Pantazi a mai spus ca daca se vor aloca mai multi bani pentru subventii la caldura, atunci vor fi mai putini bani pentru repararea strazilor.

Palma usturatoare. Pesedistii nu au votat
Contrar acestor argumente majoritatea consilierilor PSD au admis ca proiectul liberalilor este bun si necesar. Deranjat de aceasta initiativa primarul Pantazi le-a atras atentia liberalilor ca s-au transformat in pesedisti si ca ii asteapta cu adeziunea la partid.
Chiar daca toti au fost de acord ca pretul la caldura este insuportabil pentru populatie proiectul liberalilor a fost respins cu doar 8 voturi pentru, din partea consilierilor PNL, PDL, si PPDD si 10 voturi impotriva din partea consilierilor PSD.
Cu alte cuvinte social democratii au primit o palma usturatoare din partea opozitiei si a pierdut puncte importante de imagine in ochii electoraltului.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow