17.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Palatul de la Ruginoasa a renăscut. 1.800 de turiști, la o lună de la redeschidere

Palatului de la Ruginoasa care a apartinut domnitorului Cuza, a devenit unul dintre principalele puncte de atractie turistica din judet, dupa ce a fost de curand redeschis, in urma renovarii lui cu fonduri europene. La numai o luna de la redeschidere, palatul Al. I. Cuza din Ruginoasa a fost vizitat de circa 1.800 de persoane. Cei mai curiosi si dornici de a vedea casa lui Cuza au fost copii si localnicii din comuna, care au venit in numar mare inca din primele saptamani de la deschidere.

In cronica de la intrare in palat, fiecare poate scrie o amintire sau o impresie. Gasim acolo si date despre persoanele care au trecut pragul palatului. Printre acestea se numara doi cetateni englezi , cativa membri ai Marei Lojei Nationale a Romaniei, profesori universitari , etc.

Palatul de la Ruginoasa a devenit atractiv si pentru cercetatori si istorici .De exemplu ieri, 05 martie a.c, palatul a fost vizitat de reprezentanti de la Institutul de Arheologie Iasi pentru a vedea cum a fost reabilitat palatul. Ei au fost insa dezamagiti de faptul ca acest obiectiv turistic nu este suficient semnalizat pentru a putea fi gasit usor de cei interesati.

Programul de vizitare este de marti pana duminica, intre orele 10:00 – 17:00. Pretul unui bilet variaza un functie de categoria de public. Astfel, persoanele adulte vor plati pentru un bilet 12 lei, pensionarii 6 lei, iar elevii 3 lei.
Mentionam ca reabilitarea palatului a inceput in anul 2008 si s-a finalizat dupa doi ani, cu fonduri europene in valoare de 2.6 milioane de euro. In palatul domnesc au fost reamenajate sase camere la parter si noua la etaj, cu mobilier din lemn de stejar si exponate de epoca care reconstituie viata si activitatea domnitorului Al. I. Cuza.

Alte articole