11.3 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Palatul Cantacuzino, parte dintr-un proiect european

Palatul Cantacuzino, parte dintr-un proiect european

Elevii și profesorii de la o școlă din Pașcani s-au implicat într-un nou proiect. Grupul a ales să facă cunoscut la nivel european Palatul Cantacuzino, cu valorile sale de patrimoniu ce trebuie conștientizate de publicul larg cu privire la importanța istorică a clădirii. De asemenea, trebuie să vină și cu propuneri privind măsurile de conservare și promovare a acestuia.

Un grup de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” Paşcani au iniţiat un nou proiect Euroscola, acțiune ajunsă în acest an la cea de-a X-a ediţie și care se va desfăşura sub titlul generic “Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identităţii europene”.

Astfel, participanţii sunt invitaţi să identifice un obiectiv sau un element de patrimoniu din zona în care locuiesc şi să facă o prezentare a acestuia cu evidenţierea valorii sale de patrimoniu în context naţional şi european şi să conceapă şi să implementeze un proiect de campanie de informare şi conştientizare a publicului larg cu privire la valoarea de patrimoniu a acestui obiectiv, dar să propună şi măsuri pentru conservarea şi promovarea acestuia.

Pentru Pașcani grupul de la „Sadoveanu” a ales Palatul Cantacuzino, loc unde elevii și profesorii implicați au filmat deja câteva secvențe. – vezi în cadrul știrilor INFOBIT.

Grupul de iniţiativa, format din profesorii Angela Cășăriu, Preutu Mărioara, Moroşan Cristina şi Pădurariu Petru alături de cei 24 de elevi – Alecsa Iulia, Bilec Alexandra, Casariu Claudia, Cotovanu Dana, Crucianu Cezar, Ciubotaru Anda, Florescu Alexandra, Garofa Andrei, Gorcioaia Raluca, Hristea Magda, Leagan Denisa, Lipovanu Letitia, Maxim Alex, Maxim Emilian, Miron Andreea, Neamtu Delia, Pantelimon Ioana Georgiana, Plaiu Daria, Rosu Radu, Roznovat Maria, Tarpescu Eliza, Tarpescu Sabina, Ticamuca Monica, Ursu Demetra vor să demareze  crearea unui centru cultural, în care să fie promovate valorile locale, prin organizarea unui muzeu şi a unor ateliere de vară.

DE LA ACELAȘI AUTOR

O fetiță de 9 anișori, cu o păpușă în brațe, abuzată de un individ. A reușit să o agreseze sexual, după ce a păcălit-o

Un ieșean a fost trimis la pușcărie de către judecători, după ce a fost acuzat că a...

Ard câmpurile din comune. Neglijența oamenilor pun pe drumuri pompierii

Pompierii pascaneni, dar si cei din Targu Frumos sau Harlau primesc foarte multe solicitari in aceasta perioada...

Vom avea restricţii de Crăciun şi de Revelion? Ce spune ministrul Sănătăţii

Valul patru al pandemiei este din ce în ce mai aprig, fapt demonstrat de creșterea îmbolnăvirilor și...

Mașină în flăcări la Hârlău. Pompieri chemați să intervină

O masina a fost cuprinsa de flacari, miercuri, 27 octombrie, dupa amiaza, in orasul Harlau. Pompierii militari...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI