17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Palatul „Cantacuzino” – 21,8 milioane pentru reabilitare. Şedinţa pentru aprobarea indicatorilor şi corectarea greşelilor

Încă o şedinţă pentru obţinerea unor fonduri europene în vederea reabilitării “Palatului Cantacuzino “. Consilierii păşcăneni au fost convocat, astăzi, în regim de urgenţă pentru a aproba indicatorii tehnici. Investiţia este estimate la 21,8 milioane de lei, inclus TVA, 98% de la Uniunea Europeană iar restul de la bugetul local. Tot din banii Primăriei ar urma să fie achitate şi cheltuielile neeligibile, peste 1milion de lei.

În acelaşi context au fost aprobate şi o serie de modificări la proiectul depus la finanţare, conform observaţiilor făcute de evaluator. În principal au fost aduse lămurii suplimentate privind suprafetele care urmeaza să fie reabilitate dar şi în legătură cu cele două clădiri anexe: garajul şi sera.
Consilierii din opoziţie au solicitat, din nou, că în proiect să fie cuprinse şi cheltuielile pentru construirea unui gard de împrejmuire pentru protejarea palatului.
Subiectul a stârnit reacţii în rândul unor consilieri . Vasile Avramiuc, cetăţean de onoare a atras atenţia că în alte ţări obiectivele culturale nu sunt împrejmuite cu garduri şi că acest subiect ar trebui discutat după reabilitarea clădirii.

Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Viceprimarul municipiului a precizat că va fi greu să fie obţinută finanţarea solicitată având în vedere că este o competitie strânsă. Pe aceiaşi axa au fost înregistrate cereri şi din partea unor mănăstiri sau obiective turistice şi religioase importante din regiunea Moldovei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow