10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Pădure tăiată de bătrâneţe si de frica hoţilor

O mica padure din preajma Pascaniului este taiata complet din cauza arborilor batrani dar si de frica hotilor. Circa 1.000 de metri cubi de material lemnos au fost exploatati din zona respectiva de catre o societate din municipiu. Din pacate, sute de copaci au fost furati de catre oamenii din apropiere.

Padurea de salcam din zona denumita populara “Trupul Gastesti” dispare incetul cu incetul. Directia Silvica Iasi a scos la licitatie un parchet forestier de cateva hectare cu un volum de 1000 de metri cubi de lemn. O firma din Pascani a castigat licitatia, iar de ceva timp a inceput taierea copacilor.

Exploatarea lemnului a inceput din mai multe motive. Pe langa faptul ca arborii au ajuns la maturitate si au aproape 30 de ani, hotii au taiat ilegal aproape 40 % din acea padure.

Cativa sateni care locuiesc in apropiere au zeci de amenzi pentru ca ar fi fost prinsi la furat, insa au scapat doar cu atat.
Zona in care au fost facute taierile se va regenera natural. Chiar si asa, daca pana in toamna nu se va intampla acest lucru reprezentantii de la Ocolul Silvic Pascani vor incepe plantarile.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow