1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

Pacient refuzat pentru o proteza gratuita la sold

Inca un caz medical strigator la cer. Un barbat in varsta de 59 ani din comuna Miroslovesti, venit la Spitalul de Urgenta din Pascani cu fractura de sold, este refuzat pentru operatie gratuita la Spitalul Sf Spiridon Iasi.

Pacientul a venit cu ambulanta la spitalul pascanean cu cateva zile in urma. In urma investigatiilor s-a depistat faptul ca avea fractura de sold de cateva saptamani si este necesara o proteza. Pentru ca Spitalul de Urgenta nu este inclus in Programul National de Protezare, finantat de Ministerul Sanatatii, s-a decis transferarea pacientului la Spitalul Sf Spiridon din Iasi, pentru ar putea primi o proteza gratuita. Insa medicii pascaneni s-au lovit de un refuz. Potrivit celor spuse de directorul, Costica Panzaru, reprezentantii institutiei sanitare iesene nu au vrut sa primeasca pacientul pe motiv ca nu au bani pentru proteza.

In replica, cei de la Spitalul Sf Spiridon Iasi au precizat ca barbatul nu este un caz grav si astfel de operatii se pot face si la Pascani, insa proteza nu mai este decontata de catre Ministerul Sanatatii. Costurile, care ajung la circa 3.000 lei vor trebui suportate de catre pacient.

Pentru ca barbatul nu are de unde sa suporte costurile acestei proteze, conducerea spitalului pascanean a precizat ca va face un compromis pentru a opera pacientul.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow