17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Pacient refuzat din lipsa unui acord de colaborare

ambulanta pascaniNeintelegerile dintre cele doua unitati medicale din Pascani au pus pe drumuri un bolnav ce necesita ingrijiri medicale in regim de urgenta. Este vorba mai exact despre inexistenta unui contract de colaborare intre cele doua spitale, care a dus la transferul de urgenta al pacientului la o unitate medicala din Iasi.

Barbatul in varsta de 45 de ani a fost internat initial la Spitalul CF dar din cauza unor complicatii si anume a unei hemoragii digestive superioare, medicii de acolo au decis sa il transfere la celalalt spital din Pascani.

Managerul Spitalului de Urgenta, Costica Panzaru a declarat ca a fost contactat de un coleg de la C.F. pentru a primi acel caz in unitatea pe care o conduce. Acesta a fost nevoit sa refuze transferul pacientul deoarece nu exista nici un act de colaborare intre cele doua institutii aflate la cateva sute de metri una de cealalta.

Directorul pune aceasta situatie pe seama neinformarii conducerii Spitalului CF asupra legislatiei in vigoare, care reglementeaza aceste transferuri intre spitale, pe baza unor contracte care nu implica nici o suma de bani. Seful spitalului le-a mai atras atentia colegilor referitor la responsabilitatea pe care si-o asuma atunci cand interneaza un pacient ce sufera de o boala care nu poate fi tratata in acel spital.

In cele din urma, bolnavul care necesita tratament specializat in regim de urgenta a fost transferat la Spitalul “Sf. Spiridon”.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow