10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

VIDEO -“PACEA DE LA PAŞCANI”: Ne întoarcem la Apa Vital şi cedăm staţia de epurare, în schimbul convenţiilor individuale. Investiţiile sunt garantate, apă trebuie plătită

Şedinţa cu uşile închise la Primăria Paşcani pentru rezolvarea crizei apei. Întâlnirea a început în jurul orei 10:00, fără ca presa să aibă acces la dezbateri. Au participat prefectul judeţul Iaşi, Dan Cârlan, însoţit de juriştii instituţiei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomnitei, consilierii locali, precum şi reprezentanţii APAVITAL şi cei ai Primăriei Paşcani.
După câteva ore de discuţii intense, prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi au ajuns la concluzia că serviciile de apă şi canalizare din Paşcani vor rămâne la Apă Vital. Mai mult şi serviciile de canalizare ar urma să fie date spre exploatare operatorului ieşean. În schimb operatorul ieşean ar urma să încheie la Paşcani conventii individuale cu fiecare proprietar de apartament şi un contract cu reprezentantul de scară sau al asociatiile de locatari. Asta însemna că fiecare locatar va putea să îşi achite separat consumul de apă deşi facturarea nu va fi individuală.
Toate aceste modificări ar urma să fie votate de Consiliul Local Paşcani în şedinţa de luni 30 martie a.c.
Proiectele ar urma să fie semnate de legalitate chiar de prefectul judeţului nu de secretarul Mircea Zuzan şi va fi supus aprobării celor 19 consilieri.

Dacă va fi votat atunci Apa Vital va achita imediat debitele către Prest Serv Apă şi va oferi sprijin cu salariaţii regiei pentru citirea şi încasarea consumurilor de apă. Soluţia ar fi provizorie timp de 3 luni de zile perioada în care locatarii de la bloc ori intra în legalitate ori îşi vor menţine aceleaşi puncte de vedere iar consilierii vor lua din o o decizie pe această temă.
Edilul municipiului spune că va iniţia proiectul de hotărâre şi că susţine solutiiile propuse de conducerea judeţului.
Dacă proiectele nu vor fi votate Pascaniul ar urma să rămână fără apă, canalizare, epurare şi investiţii.
În acelaşi context şefii judeţului au explicat fără echivoc că Pascaniul nu are nici o altă varianta pentru a obţine fonduri europene şi că toate consumurile de apă trebuie achitate chiar dacă nu au fost încheiate contracte.
Mai mut preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a garantat că la Paşcani vor fi investiţi 13 milioane de euro din fondue europene dacă va rămâne în cadru asociaţiei judeţene şi le-a cerut consilierilor PNL să voteze proiectele de intoarcere la ARSACIS
Toate aceste declaraţii au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă. După discuţia cu jurnaliştii conducerea judeţului s-a oprit să discute că păşcănenii. Oamenii au cerut lămuriri de ce trebuie să rămână Apa Vital la Paşcani.
Menţionăm că în cadrul discuţiei cu şefii judeţului secretarul Mircea Zuzan i-a lăsat baltă pe consilierii locali, în bătălia argumentelor cu juriştii de la Prefectura Iaşi şi cei de la Apă Vital. Din acest motiv o parte dintre aleşii locali încă nu ştiu cum vor vota lunea viitoare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow