23 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Pacea de la Apa Vital. Salariatii Primariei si cei de la regii vor strange restantele. In schimb nu va mai fi intrerupta apa

Vesti bune pentru pascanenii care nu au contracte pentru furnizarea apei si prin urmare nu pot sa isi achite consumurile la apa. Primaria si-a asumat responsabilitatea sa stranga  banii de la populatie, in cel mai scurt timp. In schimb operatorul iesean nu va mai intrerupe furnizarea apei asa cum s-a intamplat la inceputul anului.

Intalnirea a avut loc astazi la sediul Apa Vital. Din partea administratiei locale a participat primarul si viceprimarul.
Edilii si-au asumat responsabilitatea de a gasi solutii pentru incasarea consumului de apa furnizat anul trecut de Apa Vital. Mai exact, adminiStratia locala vrea sa convinga peste 300 de oameni sa semneze, in calitate de reprezentanti, contractele de furnizare la nivel de scara de bloc urmand ca in baza lor sa fie eliberate facturile colective. Tot ei ar urma sa stranga banii si sa achite facturile. Reprezentantii de scara ar urma sa fie recrutati din randul salariatilor primariei, si ai celor de la Prest Serv Apa si RAGCL, care locuiesc la bloc. Altfel spus vor primi ordin de serviciu pentru a-si asuma o astfel de responsabilitate. In schimb reprezentantii Apa Vital au convenit sa nu mai intrerupa furnizarea apei.
In acelasi context s-a stabilit ca la blocurile ANL facturarea sa fie facuta individual dar contractul de furnizare sa fie semnat de un reprezentant al Primariei . Asta deoarece acolo sunt scoase apometrele pe casa scarii.
Mai mult Primaria a admis ca va semna contractual de furnizare a serviciilor de apa si canalizare cu Apa Vital, in zilele urmatoare, si ca isi va achita sumele restante.
La intalnire a participat si noul director de la Prest Serv Apa SA Pascani. El a reusit sa ii convinga pe cei de la Apa Vital sa semneze contractul pentru prestarea serviciior de epurare. Maine vor fi definitivate actele iar societatea din Pascani ar urma sa primeasca in cont peste 1 milion de lei.
Mentionam ca in vara anului trecut Consiliul Local a aprobat delegarea serviciilor de apa si canalizare operatorului iesean. Cateva luni mai tarziu, la solicitarea a peste 3000 de pascaneni consilierii au revocat cele doua hotarari. In prezent se cauta solutii pentru delegarea serviciilor societatii din Pascani, pana atunci furnizarea apei fiind asigurata de fostul operator. Primarul si viceprimarul nu au putut fi contactati pentru un punct de vedere.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow