More

  (P) Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi va fi depus pentru finanţare la Comisia Europeană

  Guvernul PSD a aprobat indicatorii tehnnico-economici ai Spitalului Regional de Urgență. Astfel, Iaşul este primul judeţ care reuşeşte să finalizeze documentaţiile tehnico-economice şi va depune proiectul la Bruxelles pentru finanţare. “Ne vedem răsplătite eforturile depuse până acum. Când am preluat proiectul și am făcut demersuri pentru urgentarea lui, lucrurile păreau dificil de realizat. Iată că suntem primul spital din țară pentru care se aprobă acum indicatorii tehnico-economici. Urmează depunerea la Bruxelles pentru aprobare. Sperăm ca lucrurile să nu treneze și, în curând, contractul de finanțare să fie semnat”, a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Iaşi.

  La standarde înalte

  Spitalul de la Iaşi va oferi locuitorilor Regiunii de Nord-Est servicii medicale de cea mai bună calitate, acesta urmând să aibă o capacitate de 850 de paturi pentru spitalizare continuă și 45 de paturi pentru spitalizare de zi. Asistenţa medicală va fi asigurată de 2.500 de cadre medicale.

  În linie dreaptă

  Medicul şi deputatul ieşean Tudor Ciuhodaru și ceilalţi parlamentari social-democraţi susțin acest obiectiv de importanţă regională. “Am reuşit împreună! E oficial. Vom avea la Iaşi primul Spital Regional de Urgenţă din România. Avem cale liberă pentru depunerea cererii de finanțare, aprobarea acestor indicatori privind studiul de fezabilitate fiind pasul premergător depunerii acestei cereri la Comisia Europeană. Proiectul meu de suflet pentru sănătatea ieșenilor, pentru care am luptat atâția ani, intră în linie dreaptă. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere. Construcţia noului Spital Regional de Urgenţă înseamnă cea mai importantă realizare medicală pentru ieşeni şi pentru întreaga regiune. Noi construim, alţii doar demolează. Voi merge la Bruxelles ca român, ca prim reprezentant al Iașului și al Moldovei, pentru a susține acest demers. Candidez pentru ca și Iașul și Moldova să fie puse pe harta soluțiilor europene. Toți cei care mă cunosc, fie de la Spitalul Clinic de Urgențe fie de la cabinetul parlamentar, știu că sunt neobosit atunci când e vorba de a găsi soluții pentru problemele fiecărui cetățean. Și am dovedit că vreau, știu și pot face lucruri bune pentru oameni atât la UPU cât și în Parlament”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

  Sistem modular
  Spitalul va fi construit în sistem modular, pentru a permite eventuala extindere ulterioară, cu secţii repartizate în trei corpuri de 4, 5, respectiv 6 niveluri, conectate de un corp central. Suma necesară pentru construirea spitalului ar urma să se ridice la 500 milioane de euro dintre care 150 milioane de euro pot fi rambursabile.

   

  Material de promovare electorala

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputatul Movila: Moldova are nevoie se un spital nou de cardiologie

  Din 2018 am spus ca Iasul si Moldova au nevoie de un spital nou de cardiologie, pentru ca cel de acum are un numar...

  Dan Lungu: Sistemul cultural se pregătește de colaps.  Cu ajutorul Ministerului

  COMUNICAT: Dan Lungu, senator USR de Iași, atrage atenția asupra faptului că Planul Național de Investiții și Relansare Economică făcut public de Guvern la...

  Parlamentul a decis: Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie

  Camera Deputaților a dezbătut și adoptat, miercuri, în regim de urgenţă, proiectul de lege care stabilește datei alegerilor locale. Deputații au adoptat inițiativa legislativă...

  Opinii