-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

OUG în dezbatere publică: Majorarea cu 50% a salariilor angajaților la stat care sunt implicați în aplicarea PNRR

Această propunere vine la numai două luni de când Executivul a aprobat majorarea salariilor de bază cu 15% a mai multor categorii de angajați din sistemul bugetar. Intenția de majorare a salariilor cu 50% ar fi fost inițial înclusă în OUG 115, însă ulterior propunerea a fost eliminată.

Așadar, astăzi, pe masa Executivului, a revenit în discuții proiectul de ordonanță de urgență care vizează creșterea cu până la 50% a salariilor de bază promise angajaților implicați în punerea în aplicare a proiectelor finanțate prin PNRR, arată proiectul de act normativ analizat de Economica.net.

Categorii de angajați la stat care ar putea beneficia de noua mărire salarială

1. ”Personalul din instituțiile și/sau autoritățile publice, nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și/sau în baza legilor pentru ratificarea sau aprobarea acordurilor de împrumut adoptate de Parlamentul României, precum și personalul implicat în implementarea Mecanismului de redresare și reziliență, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizații de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Aceste majore se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect”, se arată în proiect.

2. ”Personal prevăzut la art. 1 din Legea nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, cu modificările și completările ulterioare, precum și personalul din structura cu rol de organisme intermediare pentru programele operaționale, pe durata desfășurării activităților în acest domeniu, în loc de majorare până la 25 de clase de salarizare, respectiv de majorarea salariilor de bază cu până la 75%, beneficiază de majorarea salariului de bază, soldei de funcție/salariului de funcție, indemnizației de încadrare cu până la 50%”, prevede forma modificată pe care o va avea alineatul. (1) al articolului 17 din Legea salarizării unitare, modificat prin proiectul de OUG consultat de sursa citata mai sus.

3. ”Personalul din cadrul Direcției pentru Coordonarea Agențiilor de Plăți, prevăzut la articolul 11 ​​alineatul (1), personalul prevăzut la articolul 16 alineatul (1) din OUG nr. 41/2014 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, aprobată prin Legea nr. 43/2015, cu modificările ulterioare, precum și personalul prevăzut la articolul 7 alineatul (1) din Legea nr. 1/2004 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, cu modificările și completările ulterioare, pe durata desfășurării activității în acest domeniu, în loc de majorarea până la 25 de clasa de salarizare, respectiv de majorarea salariilor de bază cu până la 75%, beneficiază de majorarea salariului de bază/indemnizației de încadrare cu până la 50%, în limita alocării bugetare”, reiese din forma actualizată pe care o va avea alineatul (2) al articolului 17 din Legea salarizării unitare, modificată prin proiectul OUG analizat de Economica. net.

CONTINUARE PE DCNEWS.RO 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow