15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Organizația Județeană a PSD Iași își laudă primarii din comune. Edilii se întrec în proiecte și investiții

Lecții de administrație din partea comunelor din jurul Pașcani-ului: Organizația PSD Iași se laudă cu realizările primarilor din zonele rurale, în cadrul Caravanei Iașului.

Trei comune se întrec în realizare de proiecte în folosul comunității. Este vorba despre Moțca, Cristești și Tătăruși, care s-au constituit într-un grup de acțiune locală(GAL) sub denumirea Codrii Pașcanilor, motiv pentru care această caravană a avut prima oprire chiar în această zonă.
psd codri
Scopul acestui grup de inițiativă, urmărește dezvoltarea potențialului comunelor, asocierea pentru realizarea de proiecte împreună, având ca prioritate reabilitarea rețelelor rutiere.

Un exemplu elocvent este repunerea în circulație a unui drum vechi, afectat de inundații, care face legătura între aceste localități, DC 133, recent reabilitat, fiind o altă variantă de a ajunge de la Moțca la Uda- Tătăruși. Aceste investiții în infrastructură atrag investitori și facilitează dezvoltarea turismului, care deja se remarcă în zonă prin pensiunile construite recent. Alte investiții importante la Moțca se referă la demolarea și reconstrucția Grădiniței nr. 2, începută în anul 2007, dar și la reabilitarea Căminului Cultural care va găzdui la etaj și o bibliotecă, lucrări care se apropie de finalizare.
camin cultural motca
La Cristești, caravana a fost întâmpinată de primarul Constantin Bolohan, aflat la al treilea mandat, care își dorește să aducă această comună în circuitul turismului agromontan. El a prezentat susccint proiectele cele mai importante realizate cu sprijinul organizației PSD, fie că este vorba de investiții în rețeaua de apă și canalizare, reabilitarea drumurilor comunale, construcția unei grădinițe, realizarea unei platforme de colectare a gunoiului de grajd pentru o mai bună gestionare, reciclare și supraveghere a elementelor toxice pentru a nu ajunge în pânza freatică, dar și de realizarea unei stații moderne de epurare, a cărei recepție a fost făcută recent, dar care urmează să fie dată în folosință odată cu rețeaua de apă și canalizare.
statie epurare cristesti
La poarta de intrare în comuna Tătăruși carava a fost preluată de primarul PSD aflat tot la al treilea mandat, Costel Iosub. Secretul realizărilor din această comună este foarte simplu, așa cum declară și edilul care a transformat ”Mica Bucovină”, într-o oază de civilizație, superioară prin proiectele implementate, așezărilor urbane din jur.
poarta tatarusi
La Tătăruși schimbările din comună constau în investiții din proiecte europene dar și de la bugetul local. Fiecare uliță este iluminată într-un mod unic în țară prin sisteme solare și eoliene, se lucrează la infrastructură, prioritățile se axează pe educație,așadar au fost reabilitate școala și dispensarul, a fost construită o grădiniță modernă,
gradinita tatarusi
un parc cu expoziție de păsări, fântâni, troițe, stații de autobuz, indicatoare străzi și obiective; au fost modernizate cimitirele cu bănci și alei, iar ultima investiție remarcabilă este o bază sportivă, cu nocturnă, ce va fi dată în folosință anul acesta.
baza sportiva tatarusi
La finalul prezentărilor a fost admirată panorama comunei de la poalele rezervației forestiere, iar cei trei primari aqu fost felicitați de membrii Consiliului Județean și de reprezentanții organizației PSD în teritoriu, Florin Constantinescu și Neculai Rățoi.

Precizăm că activitățile de astăzi au fost organizate la inițiativa și sub îndrumarea liderul consilierilor județeni PSD Iași, Mihaela Ivancia.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow