Array

Orfelinatul din Târgu Frumos se desfiinţează. Unde ajung copiii?

Centrul de plasament din Târgu Frumos se va desfiinţa, copiii urmând să fie redistribuiţi în alte forme de protecţie. Totodată, în administrarea Liceului Tehnologic Special “Trinitas” va fi transmis un cămin şi o cantină, în vederea reorganizării căminului ca internat şcolar în incinta unităţii de învăţământ special.

Măsura va fi supusă aprobării plenului Consiliului Judeţean în cadrul şedinţei sale de mâine, făcând parte din politica generală de desfiinţare a centrelor rezidenţiale mari. Locul Complexului de la Târgu Frumos va fi luat de patru case de tip familial, cu o capacitate de 12 copii fiecare. Pentru ceilalţi copii cazaţi în centrul actual vor fi luate alte măsuri de protecţie.
Ei vor fi reintegraţi în familii sau în familiile extinse sau în servicii alternative de tipul asistenţei maternale sau al caselor şi apartamentelor familiale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. “Demersul DGASPC are la bază analizarea situaţiei copiilor cu nevoi speciale ocrotiţi în centrele de plasament de pe lângă şcolile speciale din judeţul Iaşi, ţinându-se cont că doar un număr redus de copii se află în situaţii de risc social şi necesită ocrotire şi pe perioada vacanţelor şcolare şi luându-se în considerare atât necesitatea prevenirii creşterii artificiale a numărului de copii instituţionalizaţi, cât şi necesitatea prevenirii abandonului şcolar”, se menţionează în nota de fundamentare a proiectului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...