18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Ordonanta care amana plata cu doua luni a impozitului pe cladiri a aparut in Monitorul Oficial

  Ultimele știri

  In Monitorul oficial de vineri, 25 martie 2016, a fost publicata ordonanta de urgenta care proroga termenele de depunere a declaratiei cu impozitul pe cladiri datorat la bugetul local si termenele de plata ale impozitului pe cladiri, terenuri, mijloace de transport. O alta prevedere normativa foarte importanta se adreseaza unitatilor administrativ teritoriale, ce pot solicita imprumuturi pentru cofinantarea cheltuielilor la proiectele sustinute din fonduri europene, cu termen de implementare 30 iunie 2016.

  Actul normativ cuprinde doua sectiuni distincte, astfel:

  a) prevederi privind identificarea unor surse de finantare pentru cofinantarea proiectelor finantate din fonduri europene;

  b) o modificare a Codului fiscal cu privire la prorogarea termenelor de depunere a declaratiilor privind impozitul pe cladiri si pe mijloace de transport la bugetul local, respectiv a termenului de plata pentru aceste impozite.

  Sa analizam ambele prevederi, axandu-ne in prima parte a materialului pe modificarile aduse Codului fiscal.

  Persoanele fizice ce detin in proprietate la data de 31 decembrie 2015, cladiri folosite in activitati nerezidentiale sau cladiri cu destinatie mixta, au obligatia sa depuna declaratiile de impunere pana pe data de 31 mai 2016.

  Persoanele juridice ce detin in proprietate cladiri la data de 31 decembrie 2015, vor depune la directia de specialitate locala, declaratiile de impunere pana pe data de 31 mai 2016.

  Persoanele fizice si juridice ce detin la data de 31 decembrie 2015, mijloace de transport radiate, depun o declaratie pentru scoaterea din evidenta de la directia de specialitate locala, insotita de documentele justificative, pana la data de 31 mai 2016.

  Primul termen pentru plata impozitului pe cladiri, pe terenuri, respectiv pe mijloacele de transport, catre bugetul local, se proroga de la data de 31 martie 2016 la data de 30 iunie 2016.

  Achitarea integrala a impozitului datorat pentru anul 2016 pana la acest termen, permite primirea bonificatiei prevazuta de Consiliul local pentru plata integrala.

  Actualizarea impozitelor catre bugetul local cu rata inflatiei se va face dupa data de 01 ianuarie 2017, pentru stabilirea impozitelor valabile in anul 2018, utilizandu-se inflatia pozitiva din anul 2016.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Articolul precedentVIDEO -MARȘ PENTRU VIATA, LA PASCANI
  Articolul următorANUNT PIERDERE

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet