18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Ordinea pe buletinele de vot la alegerile locale din județul Iași

  Ultimele știri

  Birourile electorale au decis în weekend ordinea candidaţilor la alegerile locale pe buletinele de vot.

  La nivel local asta înseamnă că pe buletinul de vot pentru alegera primarului pe prima poziție va fi Niță Dermidie (ALDE), pe a doua Gelu Costăchescu (UNPR), pe a treia Dumitru Pantazi (PSD) și pe poziția a patra Marius Pintilie (PNL).

  De menţionat că prima tragere la sorţi a fost realizată de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), care stabilit ordinea partidelor parlamentare, care, prin lege, trebuie să ocupe primele poziţii. Această extragere este valabilă pentru fiecare dintre cele 98 de birouri de circumscripţie electorală (BEC). Ulterior, fiecare birou electoral din judeţ, inclusiv la nivelul municipiului Iaşi, a efectuat o tragere la sorţi pentru completarea poziţiilor de pe buletinele de vot cu partidele neparlamentare, iar, în final, au fost incluşi şi candidaţii independenţi în funcţie de data înregistrării candidaturii. Extragerea făcută de BEJ pentru partidele parlamentare a decis şiordinea candidaţilor acestor formaţiuni la funcţia de primar.

  În judeţul Iaşi vor fi tipărite 2,26 milioane de vot, care cuprind 18,12 milioane de pagini format A4. Licitaţia a fost lansată la sfârşitul lunii martie de către Instituţia Prefectului şi, cel mai probabil, în această săptămână va fi anunţat şi câştigătorul. La procedură participă trei firme dinGalaţi (C&C Prevent SRL), Gorj (Tipografia Prod Com SRL) şi Suceava (Tipo Lidana SRL). Valoarea contractului a fost estimată de către Prefectură la aproape 550.000 lei.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet