15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Ordinea pe buletinele de vot la alegerile locale din județul Iași

Birourile electorale au decis în weekend ordinea candidaţilor la alegerile locale pe buletinele de vot.

La nivel local asta înseamnă că pe buletinul de vot pentru alegera primarului pe prima poziție va fi Niță Dermidie (ALDE), pe a doua Gelu Costăchescu (UNPR), pe a treia Dumitru Pantazi (PSD) și pe poziția a patra Marius Pintilie (PNL).

De menţionat că prima tragere la sorţi a fost realizată de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), care stabilit ordinea partidelor parlamentare, care, prin lege, trebuie să ocupe primele poziţii. Această extragere este valabilă pentru fiecare dintre cele 98 de birouri de circumscripţie electorală (BEC). Ulterior, fiecare birou electoral din judeţ, inclusiv la nivelul municipiului Iaşi, a efectuat o tragere la sorţi pentru completarea poziţiilor de pe buletinele de vot cu partidele neparlamentare, iar, în final, au fost incluşi şi candidaţii independenţi în funcţie de data înregistrării candidaturii. Extragerea făcută de BEJ pentru partidele parlamentare a decis şiordinea candidaţilor acestor formaţiuni la funcţia de primar.

În judeţul Iaşi vor fi tipărite 2,26 milioane de vot, care cuprind 18,12 milioane de pagini format A4. Licitaţia a fost lansată la sfârşitul lunii martie de către Instituţia Prefectului şi, cel mai probabil, în această săptămână va fi anunţat şi câştigătorul. La procedură participă trei firme dinGalaţi (C&C Prevent SRL), Gorj (Tipografia Prod Com SRL) şi Suceava (Tipo Lidana SRL). Valoarea contractului a fost estimată de către Prefectură la aproape 550.000 lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow