3.5 C
Paşcani
miercuri, noiembrie 30, 2022

Ordin de protecţie împotriva unui soţ dependent de droguri. Cuplul are trei copii

O femeie din Deleni a cerut să fie protejată de soţul agresiv. Femeia a cerut emiterea unui ordin de protecţie împotriva soţului său, din cauza violenţei acestuia. Bărbatul o agresează verbal şi fizic permanent, în urma ultimului scandal, femeia fiind internată în spital.

Pentru a scăpa de violenţa bărbatului, femeia s-a întors la părinţi, în Iaşi, împreună cu cei trei copii, doi fiind rezultaţi în urma căsătoriei. Aşa cum a reieşit în faţa magistraţilor Judecătoriei Hârlău, situaţia din familie se datorează faptului că soţul este consumator de droguri. Pentru a-şi întări spusele, femeia a prezentat judecătorilor imagini de pe propriul telefon mobil, spunând că nu a avut timp să le imprime, întrucât abia s-a externat din spital. În instanţă, bărbatul nu a contestat acuzele aduse de soţia sa, recunoscând că imaginile prezentate de soţia sa sunt leziuni pe care el i le-a provocat, în momente în care se afla sub influenţa drogurilor. El a afirmat însă că se află sub tratament pentru a scăpa de dependenţa de droguri şi că este dispus să facă orice doreşte soţia sa, inclusiv să plece în străinătate, numai ca ea să se întoarcă acasă, cu copiii.

Magistraţii au apreciat însă că simplele promisiuni nu pot garanta faptul că bărbatul îşi va schimba comportamentul. Ca urmare, judecătorii au dispus emiterea unui ordin de protecţie pe durata maximă permisă de lege, respectiv 6 luni. În această perioadă, bărbatul nu va avea voie să se apropie la mai puţin de 20 de metri de locuinţa din Iaşi a soţiei sale, soţului interzicându-i-se totodată orice contact prin telefon sau corespondenţă.

Sursa Ziarul de Iași

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow