20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Ordin de la CJ. Dirigintele de șantier care se ocupă de modernizarea drumului Gura Bădiliței, schimbat!

În ceea ce priveşte lucrările de modernizare la DJ 208I, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a dispus înlocuirea dirigintelui de şantier, urmând ca în cel mai scurt timp serviciul de dirigenţie să fie scos la licitaţie. Preocuparea şi disponibilitatea de a merge zilnic pe şantier a unui diriginte extern, sunt factori esenţiali pentru execuţia unor lucrări de calitate.

În perioada imediat următoare vom organiza o întâlnire între poiectant, constructor şi beneficiar pentru a rezolva problema semnalată de preşedintele Consiliului Judeţean referitor la rigolele carosabile şi pentru a identifica şi soluţiona şi alte aspecte semnalate la lucrarea în cauză.

Acestea sunt foarte înalte (aproximativ 80-90 cm) pe unele porţiuni şi împiedică accesul cetăţenilor în propriile gospodării. Rigolele betonate se întind pe o lungime de 924 metri, pe ambele părţi ale drumului, în localitatea Gura Bădiliţei.

Menţionăm faptul că procedura de licitaţie, în cazul acestei lucrări a fost demarată în luna decembrie 2015, iar atribuirea câştigătorului şi semnarea contractului au fost făcute în luna ianuarie 2016.  Ordinul de începere pentru prestarea serviciilor de proiectare a fost dat în luna martie, iar recepţia proiectului tehnic a fost facuta în luna mai. Ordinul de începere al lucrarilor s-a dat în luna iunie a anului curent. Termenul de execuţie este de 24 de luni, iar garanţia de bună execuţie este de 60 luni.

Porţiunea de drum de pe DJ 208I (Gura Bădiliţei-Criveşti-Vânători) care urmează să fie modernizată are o lungime de 9 km. Valoarea totală a investiţiei este aproximativ 9.5 milioane lei, suma cofinanţată de Consiliul Judeţean fiind de 0.12 milioane lei.

Studiile de fezabilitate din cadrul Masterplanului drumurilor judeţene au fost realizate în perioada aprilie-septembrie 2015 şi recepţionate în septembrie 2015. În urma discuţiilor purtate cu proiectantul, acesta s-a arătat dispus să revizuiască o parte din documentaţiile întocmite, fără costuri suplimentare, astfel încât investiţiile realizate să devină funcţionale.

„Nu putem trata în bătaie de joc cea mai importantă problemă a judeţului, modernizarea drumurilor. Dacă pentru  unii  reprezintă numai „nori de praf”, pentru mine este un lucru foarte grav. Vreau să punem stop irosirii banilor publici. Nu putem continua în acest mod. Avem nevoie de lucrări de calitate şi corect dimensionate. Masterplanul drumurilor judeţene este o investiţie de 120 milioane de euro” a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow