11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

ORASUL UNDE TOTI LOCUITORII STAU IN ACELASI BLOC – VIDEO

Whittier este un orasel micut din Alaska, cu putin peste 10 stradute.

Ce e cu adevarat special la acest oras e faptul ca intreaga comunitate locuieste intr-un singur bloc. Toti cei 200 de locuitori isi duc traiul in comun in Turnurile Begich, care este dotat cu toate utilitatile. Constructia dateaza din anul 1956.

Blocul de 14 etaje are post de politie la intrare, are posta, scoala, sala de gimnastica, magazin, loc de joaca, apartamente, desigur, spalatorie, o mică clinica, chiar si o biserica. Scoala este in spatele cladirii principale, dar sunt conectate printr-un tunel subteran.

Locuitorii spun ca ies afara doar cand vor sa ia o gura de aer sau cand pleaca in vacanta. Iernile sunt aspre, asa ca nu pot avea foarte multe activitati in exterior.

Nici transportul nu e foarte usor. Ca sa ajungi la Whittier pe uscat, trebuie sa strabati o distanta de 4 kilometri printr-un tunel, care este deschis doar pe timpul zilei.

Pe timp de iarna, stratul de zapada ajunge si la 7 metri, iar vantul bate cu peste 60 km/ora. Vara, locuitorii si turistii se pot deplasa cu ajutorul ambarcatiunilor pe apa.

SURSA: NASUL TV

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow