More

  Orasul Harlau are o noua stema

  Array

  Fiecare localitate este unica, iar stema este o marturie a istoriei. In sedinta de joi, 30 mai a.c., legislativul local din Harlau a aprobat varianta finala a stemei orasului, dupa ce, o varianta anterioara a fost respinsa de o comisie de specialitate.

  Pana in prezent, orasul Harlau se identifica cu o stema formata din trei elemente distincte: struguri, Sfantul Gheorghe omorand balaurul si trei copaci. Insa, comisia de heraldica a respins acest simbol, pe motiv ca nu este reprezentantiv pentru oras. In aceste conditii, s-a apelat la o firma de consultanta care a scotocit prin arhivele nationale si a gasit in Monitorul Oficial din aprilie 1932 si in cartea Mariei Dogaru intitulata “Heraldica Romaniei”, vechea stema a orasului.

  Varianta, care devine acum reprezentativa pentru oras, detine mai multe elemente care tin de istoria localitatii. Este formata din sceptru de argint care aminteste ca Harlaul a avut odinioara rolul de capitala a tarii si doua coroane de aur, simboluri pentru domnitorii Stefan cel Mare si Radu Mihnea.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet