22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Orasul Harlau are o noua stema

Fiecare localitate este unica, iar stema este o marturie a istoriei. In sedinta de joi, 30 mai a.c., legislativul local din Harlau a aprobat varianta finala a stemei orasului, dupa ce, o varianta anterioara a fost respinsa de o comisie de specialitate.

Pana in prezent, orasul Harlau se identifica cu o stema formata din trei elemente distincte: struguri, Sfantul Gheorghe omorand balaurul si trei copaci. Insa, comisia de heraldica a respins acest simbol, pe motiv ca nu este reprezentantiv pentru oras. In aceste conditii, s-a apelat la o firma de consultanta care a scotocit prin arhivele nationale si a gasit in Monitorul Oficial din aprilie 1932 si in cartea Mariei Dogaru intitulata “Heraldica Romaniei”, vechea stema a orasului.

Varianta, care devine acum reprezentativa pentru oras, detine mai multe elemente care tin de istoria localitatii. Este formata din sceptru de argint care aminteste ca Harlaul a avut odinioara rolul de capitala a tarii si doua coroane de aur, simboluri pentru domnitorii Stefan cel Mare si Radu Mihnea.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow