24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Ora de vară 2016. Când dau românii ceasurile cu o oră înainte

oferta.oceancredit.ro
credius.ro
creditprime.ro
elefant.ro
vivacredit.ro
fashiondays.ro
creditfix.ro
elefant.ro
answear.ro

Ultimele știri

În 2016, trecerea la ora de vară va avea loc în noaptea de 26 spre 27 martie. Trecerea la ora de vară se face în fiecare an în ultima duminică din luna martie, când ora 03:00 devine ora 04:00. Cum schimbarea orei presupune de data aceasta ca ceasurile să fie date cu o ora înainte, înseamnă că în ultimul weekend din martie vom dormi cu o oră mai puţin.

Mare atenţie însă dacă aveţi probleme de sănătate. Atunci când trecem la ora de vară, starea noastră se poate schimba. Acest lucru se întâmplă deoarece modificarea orei poate perturba ceasul biologic şi odată cu el pot surveni şi dereglări hormonale, mai ales în ceea ce priveşte melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

Medicii sunt de părere că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămâna pentru a se adapta la ora de vară, deoarece trebuie să se trezească cu o ora mai devreme decât s-au obişnuit.

Ce se întâmplă însă cu programul CFR? Conform spuselor reprezentanţilor nu vor exista modificări în orarul mersului trenurilor.
Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia urmând a se efectua conform orarelor prevăzute .
Trenurile vor circulă după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 26 spre 27 martie la ora 03.00, care va deveni ora 04.00. După ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.
Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 03.00, care devine ora 04.00, îşi vor continua mersul până la staţia de destinaţie, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04.00 – 05.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului.

Ora de vară s-a aplicat la noi în ţară din 1922 încoace. Între 1941 şi 1978 ora de vară nu a fost luată în considerare însă a fost reintrodusă în 1979.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI