21.9 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
21.9 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Ora de istorie la Palatul domnitorului A. I. Cuza

  Ultimele știri

  Ora de istorie inedită pentru elevii din Ruginoasa. De la mic la mare şcolarii au participat azi la o lecţie despre viaţă domnitorului A. I. Cuza, evenimente mai puţin scrise în manualele lor.

  Manifestarea culturală a avut loc astăzi, 18 ianuarie, începând cu ora 13.00 la Palatul Memorial din comună şi a avut ca scop comemorarea a 196 ani de la naşterea conducătorului Cuza.

  Fiind o activitate interactivă elevii au adăugat cunoştinţele lor legate de domnia lui Cuza şi au arătat cât de bine îşi cunosc istoria comunei. La sfârşit cei mai buni au primit şi premii constând în cărţi cu descrierea muzeului sau viaţa domnitorului.

  Nu au lipsit nici momentele artistice. Elevă în clasa a V a, Petruţa a interpretat un cântec patriot de unire. Şi şcolarii din clasa a VII a s-au pregătit pentru ora altfel de istorie. Aurora a prezentat o poezie care îl avea în prim plan pe domnitorul A. I. Cuza.

  Copii au fost încântaţi de ora deschisă de istorie desfăşurată astăzi la Muzeul Memorial din localitate. Elevii spun că au aflat lucruri noi, iar cei care au primit cărţi spun că le vor citi cu siguranţă.

  Evenimentul de azi reprezintă o prima etapă din proiectul “Ascultă, Priveşte, Învaţă” ce se va desfăşura în următorii doi ani şi are ca scop prezentarea istoriei într-o manieră practică.

  Amintin că Muzeul Memorial A. I. Cuza a fost restaurant între anii 2006 – 1010 în cadrul proiectului Guvernamental “Reabilitarea Monumentelor Istorice din România. Din 5 februarie 2013 acesta poate fi vizitat de marţi până duminică între orele 10 – 17 contra unor sume cuprinse între 3 şi 12 lei.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  ploaie ușoară
  21.9 ° C
  25.1 °
  17.8 °
  87 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet