23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Opoziţia vrea comisie pentru verificarea contractului de delegare a serviciilor de apă şi canalizare

În plin scandal privind plata redevenţei la apă si inainte de inceperea programului de investitii din fonduri europene – 13 milioane de euro pentru reabilitarea si extinderea retelor de apa si canalizare, opoziţia din legislativul păşcănean solicita verificarea contractului de delegare pentru serviciile de apă şi canalizare. Mai exact consilierii PNL au depus la sfârşitul săptămânii trecute un proiect de hotărâre în vederea înfiinţării unei noi comisii, de acesta dată pentru a analiză în ce măsură au fost îndeplinite obligaţiile contractuale de către operatorul ApaVital. Solicitarea a fost făcută în contextul asociaţia judeţeană ARSACIS a dat în judecată administratia din Paşcani pentru anularea hotărârii prin care redevenţa a fost majorata la nivelul ratei anuale pentru rambursarea creditului BEI şi după ce consilierii au refuzat medierea conflictului.
Comisia ar urma să aibă cinci membri care vor fi desemnaţi în şedinţă cad va fi dezbătut proiectul iniţiat de opoziţie. Deocamdată nu se ştie dacă consilierii PSD vor refuza să facă parte din comisie aşa cum au făcut-o şi la comisiile pentru verificarea societăţilor aflate în subordinea Consiliului Local. Verificările ar urma să aibă loc din martie până în luna mai după care va fi prezentat un raport.
Conducerea asociaţiei judeţene spune că un astfel de demers ar fi inutil şi că ARSACIS face astfel de verificări ori de câte ori este sesizată. Mai mult decât atât este planificat deja un control de fond al contractul de delegare a serviciilor de apă şi canalizare din Paşcani în primăvara acestui an.
Menţionăm că rapoartele de control de la regia locală de termoficare, societatea de salubritate şi PSA – fostul operator de apă şi canalizare vor fi dezbătute cel mai probabil în şedinţa de la sfârşitul acestei luni.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow