26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Opoziția, ședința de urgență pentru patru proiecte așteptate. Primăria încearcă blocarea lor

Ultimele știri

Opoziția din legislativul pascanean convoacă consilierii intr-o noua ședința de urgență. Întâlnirea este programata vineri 11 decembrie începând cu ora 11.00 în sala multifuncționala, nu online. Pe ordinea de zi sunt 4 proiecte de hotărâre, toate inițiate de consilierul PMP, `Sorin Olariu. Ele au fost depuse mai demult la secretariatul Consiliului Local, dar nu au fost supuse aprobării pana acum. 

Consilierul pascanean propune realizarea unor studii de fezabilitate pentru amenajarea unei zone de agrement în zona lacului Peștișorul și  a unui aquapark, la ștrandul. municipal. De asemenea aleșii locali sunt invitați sa schimbe destinația unui spațiu aflat în clădirea unde a functionat Centrul de Studii Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru amenajarea unui centru de dializa la Pașcani. Pe ordinea de zi se afla și proiectul pentru stabilirea unei suprafețe de teren care sa fie pusă la dispoziția Consiliului Județean Iași,  în vederea amenajării unui parc industrial. 

Proiectele încă nu au rapoartele serviciilor de specialitate deoarece funcționarii publici din Primărie nu le-au emis pana acum. Secretarul Primăriei a anunțat ca fără ele, proiectele nu vor fi supuse aprobării. În replica,  inițiatorul a precizat ca va face plângere penala împotriva celor care blochează aceste proiecte. 

Dacă ședința va avea loc, sunt șanse mari ca proiectele sa fie aprobate. În momentul de fata opoziția are mai multe voturi decât cei de la putere, după ce doi consilieri de la PNL și-au dat demisia, consilierul primarului și noul administrator public. În legislativul pascanean sunt 19 consilieri locali, câte 8 de la PSD și PNL, doi de la Pro România și unul de la PMP. Doua mandate de la PNL urmează sa fie vacantate, proiectele de hotărâre în acest sens fiind respinse în ședința trecută. 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.2 ° C
27.3 °
25.8 °
53 %
1.7kmh
19 %
sâm
24 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI