More

  Opoziţia pierde, dacă propune viceprimar. Este obligată să voteze nominalizarea PSD sau blochează Pascaniul

  Array

  Asta da provocare pentru liberali! După ce au pierdut alegerile locale, acum  sunt în situaţia de a nu putea propune, nici măcar de formă, un candidat pentru funcţia de viceprimar. Mai mult, tot lor le revine responsabilitatea de a vota un viceprimar PSD-ist dacă nu vor să blocheze, pe perioadă nedeterminată, activitatea administratiei locale.
  S-a ajuns în această situaţie, în urma unei adrese controversate trimisa chiar de Prefectura Iaşi, cu o lună înainte de alegerile locale. Mai exact consilierii care se afla pe buletinul de vot pentru funcţia de viceprimar nu ar avea voie să participe la alegeri pe motiv că ar avea un interes personal sau patrimonial.
  În această situaţie, dacă PSD propune un viceprimar din rândul celor 10 consilieri, ar avea doar nouă voturi disponibile, la egalitate cu cele 8 ale PNL şi 1 de la PMP. Dacă cele două tabere rămân pe poziţii, Pascaniul rămâne fără viceprimar, până când cineva cedează.
  Dacă PNL sau PMP propune un viceprimar, din rândul consilierilor celor doua formatiuni, atunci cei de la putere câştiga pentru că şi opoziţia pierde un vot, al celui nominalizat. Aşadar scorul va fi de 9 la 8.
  Evident lucrurile pot fi mai simple dacă consilierul PMP, Sorin Olariu, votează propunerea PSD şi nu face front comun cu PNL.
  Aşadar, cel mai probabil, singura nominalizare pentru funcţia de viceprimar va fi din partea celor care au câştigat alegerile locale, dar depinde de votul opoziţiei. Frumos, nu?

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Guvernul extinde campania de vaccinare. Care sunt noile categorii de persoane incluse în etapa a doua

  Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de...

  Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Decizia se va lua pe 2 februarie”

  Decizia privind începerea şcolii ar putea fi luată pe 2 februarie, a anunţat premierul Florin Cîţu, iar dacă lucrurile vor merge bine, cel mai...

  Cum ratează profesorii vaccinarea în prima fază

  Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare că fiecare unitate de învăţământ preuniversitar trebuie să desemneze o persoană pentru înregistrarea profesorilor şi personalului angajat pe...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI