17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Opozitia critica desfraul administratiei Pintilie -Ratoi din banii pascanenilor

Critici dure din partea opozitiei la adresa actualei administratii din Pascani privind modul cum au fos cheltuiti banii publici, anul trecut. Contul de executie prezentat in sedinta din 30 mai, nu a fost aprobat deoarece nu a avut suficiente voturi. Conslierii PSD s-au abtinut de la vot pe motiv ca au crescut ingrijoratr de mult cheltuielile iar valoarea investitiilor realizate este mult mai mici fata de cele prognozate.

In cadrul unei conferinte de presa, consilierul Dumitru Pantazi, a atras atentia ca mediul de afaceri local a fost afectat sever in urma majorarillor fara precedent a taxelor si impozitelor locale, cu peste 200% in unele cazuri pentru societati. Conform executiei bugetate incasarile la bugetul local din impozitul pe venit au scazut cu aproape 10%, pentru prima data in ultimii ani. Pantazi a mai spus ca nu trebuiau majorate taxele ci atrase surse complementare de finantare.

In acelasi context fostul primar a aratat ca in anul 2022 fata de 2020 cheltuielile de functionare aproape s-au dublat, de la 38 mil la 63 milioane lei. Pantazi a mai spus ca din banii pe care i-a avut la dispozitie la acest capitol, in ultimul an de mandat , cca 3 milioane au fost cheltuiti pentru asfaltarea unor strazi. De asemenea cheltuielile de personal au crescut in ultimii doi ani cu cca 3 milioane lei iar achizitiile pentru bunuri si servicii sunt mai mari cu cca 10 mil lei.

Pantazi a atras atentia ca in ceea ce priveste dezvoltarea si investitiile asumate anul trecut, cu finantare atat din bugetul local cat si din fonduri europene, au fost realizate doar in proportie de 29%. In schimb municipalitatea a achitat 500 000 lei pentru dobanzi la un credit nefolosit contractat pentru modernizarea Pietei din Vale si amenajarea noului cimitir.
sicnro pantazi

Aceleasi punte de vedere au fost prezentate si in cadrul sedintei consiliului Local. Primarul municipiului a spus ca Pascaniul are un buget echilibrat, care asigura atat fuctioanarea cat si investitiile si un excedent, de anul trecut, de 15 mil lei. Edilul a justificat ca sumele pentru bunuri si servicii, pentru gazon flori copaci si mobilier urban au fost alocate pentru infrumusetarea orasului si ca actiunea va continua si in acest an

Mentionam ca anul trecut Primaria Pascani a avut venituri estimate de 83,7 milioane lei si a cheltuit 77,2 milioane lei.

Alte articole