-0.4 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Opozitia critica „bugetul fantoma”: Nici o investitie, in doi ani! Cheltuieli exagerate, venituri ascunse, investiiile fara documentatii in pericol -VIDEO

Critici dure pe marginea proiectului de buget si a listei de investitii propuse de primarul municipiului. Social democratii pascaneni au precizat in cadrul unei conferinte de presa ca cele doua documente sunt incomplete si ca ar fi fost ascunse unele venituri si cheltuieli, iar excedentul bugetar prezentat ar fi nejustificat de mic.

De asemenea cele doua documente nu au fost asumate, nici de primar, nici de functionarii Primariei, chiar daca au fost puse in dezbatere publica. Ele trebuiau semnate, cu atat mai mult cu cat sunt numeroase neclaritati privind veniturile si cheltuielile.

Cheltuieli exagerate, venituri ascunse, investiiile fara documentatii in pericol

In acelasi context fostul primar, Dumitru Pantazi – foto a atras atentia ca exista riscul ca o parte din investitiile propuse, cele cu finantare din fonduri europene, sa nu poata fi realizate pe motiv ca nu au fost facute documentatiile tehnice. Fata de anul 2021 sunt prognozate venituri cu peste 700% mai mari din fonduri europene, pentru investitii,  Anul trecut au fost realizate cam la jumatate fata de cele prognozate iar cele din fonduri proprii cca o treime, a precizat fostul edil.

Consilierii PSD au mai spus ca actuala administratie a cheltuit foarte multi bani anul trecut, pe achizitii si salarii si foarte putin pentru investitii. Mai mult, si in acest an vor fi achitate rate si dobanzi pentru creditele nefolosite.

Opozitia a atras atentia ca anul trecut au fost risipiti multi bani pentru achizitia unor utilaje. De exemplu, Primaria a cumparat inca o masina cu accesorii pentru deszapezire , desi mai este inca una noua care nu a fost folosita.

Primarul „zero investitii” , raspunsuri arogante

Criticile consilierilor din opozitie l-au deranjat pe primarul Marius Pintlie.
El a spus ca in legatura cu investitiile aflate in derulare, refuza sa primeasca lectii de la fosta administratie.
In replica fostul primar al Pascaniului, a precizat ca Marius Pintilie refuza sa recunoasca investitiile facute in perioada 2012 – 2020,  mai ales pentru modenizarea infrastructurii din oras si l-a acuzat pe edil ca nu a facut nimic pana acum.

De asemenea edilul municipiului a explicat ca documentele supuse dezbaterii publice nu ar trebui sa fie semnate, conform noilor prevederi legale.
Mentionam ca alti primari din tara au semnat proiectele de buget si listele de investitii care au fost propuse spre dezbatere publica si aprobare, in semn de respect fata de contribuabili.

Foto Primăria Roman


Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow