More

  Opoziţia a retras proiectul cu cinematograful, dar va reveni

  Subiectul privind redeschiderea cinematografului din Paşcani şi alocarea a 500 000 lei de la bugetul local pentru cumpărarea echipamentelor necesare a fost amânat. După ce BIT TV a atras atenţia că o astfel de cheltuială nu ar fi oportună în contextul actualei pandemii cu noul coronavirus ( vezi aici) , consilierii liberali, în calitate de iniţiatori, au retras proiectul de pe ordinea de zi, din aceleaşi motive.

  Anunţul a fost făcut chiar la începutul şedinţei ordinare care a avut loc pe 31 martie, începând cu ora 11.00. Consilierul Claudiu Bodoasca a mai precizat că atunci când lucrurile vor reveni la normal vor readuce în discuţie acest subiect, pe motiv că Pascaniul merită să aibă un cinematograf.
  În acelaşi context, consilierul liberal a solicitat lămuriri de la secretarul general al Primăriei cu privire la modul în care acest proiect a ajuns pe ordinea de zi, înaintea altui proiect al PNL, cel cu privire la realizarea unor reparaţii şi lucrări de igienizare în blocuri.

  Întrebările au fost puse după ce Claudiu Bodoasca a acuzat în spaţiul public că dezbaterea proiectului în acesta perioada ar fi fost premeditată pentru discreditarea opoziţiei şi a făcut acuzaţii nefondate la adresa BIT TV.
  Irina Jitaru, secretarul Primăriei a explicat că proiectele iniţiate de consilieri sau de primar ajung pe ordinea de zi,  după ce sunt obţinute toate rapoartele şi referatele necesare,  de la serviciile de specialitate. În acest caz, proiectul pentru redeschiderea cinematografului a obţinut toate documentele necesare iar celălalt, nu.
  Menţionăm că proiectul privind redeschiderea cinematografului a fost dezbătut şi în comisiile de specialitate. La Comisia Economică a fost avizat negativ. Consilierul liberal Marius Pintilie nu a anunţat că proiectul urmează să fie retras şi  a votat pentru redeschiderea şi alocarea sumei de 500 000 lei.

  Citeste si  Pascaniul invadat de câini din localităţile învecinate. Unde trebuie să suni

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Cum se împarte investiţia de jumătate de miliard de euro din judeţul Iaşi

  Patruzeci de consilii locale şi Consiliul Judeţean au început să adopte hotărâri prin care aprobă alocarea a două procente din pachetul de extindere a...

  Pascaniul invadat de câini din localităţile învecinate. Unde trebuie să suni

  Dacă aveţi probleme cu câinii comunitari trebuie să anunţaţi Serviciul de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Paşcani. Edilul municipiului va îndemâna să sunaţi, cu...

  Autobuzele revin la program normal în câteva zile. Serviciul, în pericol de a fi închis o lună şi jumătate

  Incertitudini cu transportul public din Paşcani. Dacă în momentul de faţă autobuzele asigură două din cele 10 curse pe zi pentru fiecare traseu, din...

  Opinii