20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021

Opoziţia a retras proiectul cu cinematograful, dar va reveni

Ultimele știri

Subiectul privind redeschiderea cinematografului din Paşcani şi alocarea a 500 000 lei de la bugetul local pentru cumpărarea echipamentelor necesare a fost amânat. După ce BIT TV a atras atenţia că o astfel de cheltuială nu ar fi oportună în contextul actualei pandemii cu noul coronavirus ( vezi aici) , consilierii liberali, în calitate de iniţiatori, au retras proiectul de pe ordinea de zi, din aceleaşi motive.

Anunţul a fost făcut chiar la începutul şedinţei ordinare care a avut loc pe 31 martie, începând cu ora 11.00. Consilierul Claudiu Bodoasca a mai precizat că atunci când lucrurile vor reveni la normal vor readuce în discuţie acest subiect, pe motiv că Pascaniul merită să aibă un cinematograf.
În acelaşi context, consilierul liberal a solicitat lămuriri de la secretarul general al Primăriei cu privire la modul în care acest proiect a ajuns pe ordinea de zi, înaintea altui proiect al PNL, cel cu privire la realizarea unor reparaţii şi lucrări de igienizare în blocuri.

Întrebările au fost puse după ce Claudiu Bodoasca a acuzat în spaţiul public că dezbaterea proiectului în acesta perioada ar fi fost premeditată pentru discreditarea opoziţiei şi a făcut acuzaţii nefondate la adresa BIT TV.
Irina Jitaru, secretarul Primăriei a explicat că proiectele iniţiate de consilieri sau de primar ajung pe ordinea de zi,  după ce sunt obţinute toate rapoartele şi referatele necesare,  de la serviciile de specialitate. În acest caz, proiectul pentru redeschiderea cinematografului a obţinut toate documentele necesare iar celălalt, nu.
Menţionăm că proiectul privind redeschiderea cinematografului a fost dezbătut şi în comisiile de specialitate. La Comisia Economică a fost avizat negativ. Consilierul liberal Marius Pintilie nu a anunţat că proiectul urmează să fie retras şi  a votat pentru redeschiderea şi alocarea sumei de 500 000 lei.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
20.7 ° C
21.1 °
16.7 °
80 %
3.3kmh
66 %
sâm
20 °
Dum
23 °
lun
24 °
mar
28 °
mie
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI