5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Operatorul de salubritate va ridica si gunoiul neselectat, dar vor fi aplicate amenzi

Operatorul județean de salubritate a renunțat la măsurile radicale solicitate de primarul `Pascaniului, Marius Pintilie, de a nu ridica gunoiul menajer neselectat, locuitorilor de la case.
Administrația locală a fost înștiințată ca de la începutul acestei săptămâni va fi colectat tot gunoiul depozitat pe domeniul public, chiar dacă va fi selectat sau nu, pentru a nu fi pusă in pericol sănătatea cetățenilor, mai ales in actualul context pandemic.

În schimb vor fi luate alte măsuri pentru amendarea celor care nu respecta regulile. Pe pubelele cu gunoiul menajer neselectat vor fi lipite buline verzi iar pe sacii cu fracțiile selectate amestecate cu alte resturi menajere vor fi puse buline galbene, spun reprezentanții operatorului societății. Poliția Locală ar urma sa însoțească echipele de la salubritate si sa aplice amenzi, de la 200 – la 500 lei pentru persoanele fizice si de la 2000 – la 5000 lei pentru persoanele juridice.

SACI PENTRU COLECTARE SELECTIVA

Pentru cresterea gradul de colectare selectiva, administratia locală ar trebui sa împartă locuitorilor de la case saci semitransparenti, nu pubele, susțin reprezentanții societății de salubritate. În acest fel, pot fi văzute fracțiile colectate si nu pot fi depozitate decât deșeuri ușoare: hartie, cartoane si plastic. Acesta metoda este aplicată in tot mai multe localități din județ, cu rezultate bune.

De asemenea operatorul regional de salubritate va prelua si alte tipuri de gunoi, ridicate si depozitate pana acum de Primărie. Este vorba despre desesurile rezultate din construcții care vor fi transportate contracost si pe baza de contract si cele vegetale care trebuie depozitate separat.
Asta după ce groapa unde erau transportate de muncitorii Primăriei a fost închisă pe motiv ca functiona ilegal.

Menționăm ca primarul municipiului a anunțat in cadrul unei conferințe de presa ca Primăria Pașcani nu va mai distribui locuitorilor de la case saci pentru colectare selectiva, pe motiv ca nu ar fi rentabil.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow