6.1 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Opera prozatorului Cezar Petrescu aduce valoroase distincţii pentru elevii unirişti

În fiecare an, în prima decadă a lunii decembrie, profesori şi elevi de la instituţiile de învăţământ din  municipiul Paşcani şi din oraşele Târgu Frumos şi Hârlău, parcurg un traseu de suflet către ţinuturi de legendă, dar,  în egală măsură, încărcate şi de nemuritoare pagini de literatură. Este vorba despre ţinutul Hârlăului, unde, pe data de 7 decembrie 2017, un echipaj constituit din doi elevi din clasele a XI-a de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea”, a participat la Concursul literar ,,Cezar Petrescu”, ediţia  a XII-a, concurs înscris în Calendarul activităţilor educative judeţene, domeniul artistic – arte vizuale, poziţia 72.

Instituţia de învăţământ care a găzduit manifestarea a fost Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” din Hârlău. Cei doi elevi ai colegiului nostru au fost Puiu Cornelia – Alexandra și  Curcă  – Costan George Costel, aceştia făcând dovada faptului că opera prozatorului Cezar Petrescu rămâne de interes pentru tineri.

Concursul literar a urmărit lectura atentă şi receptarea profundă a două nuvele fantastice: capodopera ,,Aranca, ştima lacurilor” şi ,,Omul care şi-a găsit umbra”.

Toţi concurenţii au fost bine pregătiţi, însă cei doi elevi ai Colegiului Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea” au înregistrat o performanţă deosebită, obţinând PREMIUL I. Elevii au fost răsplătiţi cu diplome şi  cărţi.

Echipajul a fost coordonat de doamna profesor Isac Adina – Maria, care a fost şi membru în comisia de jurizare, dar şi profesor însoţitor.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Se întrerupe furnizarea apei in orașul Targu Frumos si împrejurimi

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă în zilele de 26 și 27 octombrie 2021 În scopul...

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

UPDATE | Doi pășcăneni au incendiat ușa unui apartament din Iași. Au fost arestați pentru o lună

UPDATE: Magistratii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au decis arestarea preventiva pentru cei doi...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI