More

  Opera prozatorului Cezar Petrescu aduce valoroase distincţii pentru elevii unirişti

  În fiecare an, în prima decadă a lunii decembrie, profesori şi elevi de la instituţiile de învăţământ din  municipiul Paşcani şi din oraşele Târgu Frumos şi Hârlău, parcurg un traseu de suflet către ţinuturi de legendă, dar,  în egală măsură, încărcate şi de nemuritoare pagini de literatură. Este vorba despre ţinutul Hârlăului, unde, pe data de 7 decembrie 2017, un echipaj constituit din doi elevi din clasele a XI-a de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea”, a participat la Concursul literar ,,Cezar Petrescu”, ediţia  a XII-a, concurs înscris în Calendarul activităţilor educative judeţene, domeniul artistic – arte vizuale, poziţia 72.

  Instituţia de învăţământ care a găzduit manifestarea a fost Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” din Hârlău. Cei doi elevi ai colegiului nostru au fost Puiu Cornelia – Alexandra și  Curcă  – Costan George Costel, aceştia făcând dovada faptului că opera prozatorului Cezar Petrescu rămâne de interes pentru tineri.

  Concursul literar a urmărit lectura atentă şi receptarea profundă a două nuvele fantastice: capodopera ,,Aranca, ştima lacurilor” şi ,,Omul care şi-a găsit umbra”.

  Toţi concurenţii au fost bine pregătiţi, însă cei doi elevi ai Colegiului Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea” au înregistrat o performanţă deosebită, obţinând PREMIUL I. Elevii au fost răsplătiţi cu diplome şi  cărţi.

  Echipajul a fost coordonat de doamna profesor Isac Adina – Maria, care a fost şi membru în comisia de jurizare, dar şi profesor însoţitor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  ApaVital anunță că va achita redevența către municipalitate

  ApaVital a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca a facut demersurile necesare asa incat sa poata achita revedenta către muncipiul Pașcani. //

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet