22.3 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
22.3 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
Array

Omul de afaceri, Dinu Apăvăloaei, a fost arestat ieri seară. Judecătorii l-au condamnat pentru fapte de corupție

Ultimele știri

Omul de afaceri, Dinu Apavaloaie, a fost arestat ieri seara si dus in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. Oamenii legii au pus in aplicare un mandat de executare emis de o instanta judecatoreasca din Constanta. Magistratii au decis sa il trimita dupa gratii pe fostul consilier judetean, pentru o perioada de doi ani si sase luni, fiind gasit vinovat de fapte de coruptie.

Intr-un timp cat mai scurt, Apavaloaie va fi dus in Penitenciarul Iasi.

Potrivit Ziarului de Constanta, Dinu Apavaloaei a fost acuzaţ de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată deoarece a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în forma continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

„În perioada 2002-2005, în calitate de director general, respectiv de director economic la SC T.S.P. Ecoterm S.A Năvodari, în exercitarea atribuţiilor de serviciu inculpaţii Suciu Mircea şi Mihal Dima au avizat la plată facturi emise în fals de inculpaţii Apăvăloaei Dinu, Iuruc Gheorghe, Mihal Stere, Gheorghe Gheorghe, facturi ce au fost evidenţiate în contabilitatea societăţii, iar ulterior achitate pentru lucrări şi servicii care în realitate nu au fost executate. Prin această modalitate a fost cauzat societăţii Ecoterm un prejudiciu în sumă de 2.166.324,79 RON , aducându-se avantaje patrimoniale societăţilor SC Adems S.R.L., SC Stemirom S.R.L., SC Geserom Internaţional S.R.L., SC Somseri S.R.L., SC G.N.P. Internaţional S.R.L. şi SC Tomilec S.R.L. şi inculpaţilor Apăvăloaei Dinu, Iuruc Gheorghe, Mihal Stere şi Gheorghe Gheorghe. De asemenea, în perioada 2002-2005, inculpaţii Apăvăloaei Dinu, în calitate de asociat şi administrator la SC Adems S.R.L. Paşcani, Iuruc Gheorghe, în calitate de asociat şi administrator la SC Geserom Internaţional S.R.L., Mihail Stere, în calitate de asociat şi administrator la SC Stemirom S.R.L., Gheorghe Gheorghe, în calitate de asociat şi administrator la SC G.N.P. Industrial Serv S.R.L., au emis în fals facturi fiscale în care au atestat în mod nereal că au efectuat lucrări şi servicii către SC T.S.P. Ecoterm S.A., fapt care i-a ajutat pe inculpaţii Suciu Mircea şi Mihal Dima să facă plăţi nejustificate şi neîntemeiate către societăţile administrate de cei patru inculpaţi”, potrivit DNA.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
22.3 ° C
24.1 °
21.3 °
62 %
2.1kmh
78 %
Dum
21 °
lun
28 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI