18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Olimpici la Națională


Olimpici la Limba Franceză pe judeţ. Este vorba de un elev din clasa a VII din comuna Heleșteni care a obţinut 94,5 de puncte la faza judeţeană a competiţiei, reuşind astfel să se califice la etapa naţională. Filip Jitărescu spune că rezultatul a fost o surpriză plăcută pentru el. Adolescentul se pregăteşte pentru olimpiadă încă de la începutul anului şcolar, făcându-ne şi o demonstraţie în acest sens.
Vezi material video în cadrul ştirilor infobit.

Profesorul coordonator, care este şi diriginta băiatului spune că pasiunea elevului pentru Limba Franceză este din familie, mama sa predând această materie în şcoală în urmă cu mulți ani. De asemeni, şi o soră de-a lui Filip a obţinut premii importante la concursuri de Limba Franceză.

Şi o elevă de la Miron Costin va reprezenta judeţul la Olimpiada de Limba Franceză – etapa naţională. Lucia Maria Mertic este elevă în clasa a IX a şi a obţinut locul I pe judeţ cu 95 de puncte.

Adolescenta spune că pasiunea pentru Limba Franceză este de când avea 4 ani. Fata crede că idea sa de eseu la care a obţinut punctaj maxim – 50 a reprezentat o pondere importantă la rezultat.

Amintim că etapa naţională a olimpiadei va avea loc în perioada 18 – 22 aprilie la Piatra Neamţ.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow