-5.2 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Olimpiade școlare 2023. Care sunt concursurile pentru care elevii pot primi bursele de merit și performanță – LISTĂ

Listele cu denumirile și împărțirea concursurilor și olimpiadelor școlare din anul școlar 2022-2023 au fost publicate pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro, la scurt timp după ce instituția a anunțat vineri, 20 ianuarie, calendarele oficiale cu etapele de desfășurare ale acestora. Conform listelor, disponibile mai jos, există concursuri atât finanțate de Ministerul Educației, cât și nefinanțate. Distincția dintre acestea este marcată astfel încât profesorii și elevii să știe ce premii și diplome vor fi recunoscute în anul școlar viitor, 2023-2024, când se vor acorda bursele de merit și de performanță. Aceste burse au la criterii dovada unui premiu la un concurs recunoscut finanțat de ME, conform regulilor de acordare în vigoare din 7 septembrie 2022. Detalii, mai jos.

Secretarul de stat Florian Lixandru din Ministerul Educației a confirmat pentru EduPedu.ro că și anul școlar viitor (2023-2024), ca până acum, se vor lua în considerare, pentru bursele de merit și de performanță, premiile obținute la concursurile și olimpiadele școlare cu finanțare din partea ME, din listele aprobate în ianuarie 2022, și care se vor desfășura în anul școlar actual (2022-2023).

Acest lucru ar urma să se aplice dacă rămân și pentru anul școlar 2023-2024 aceleași criterii generale de acordare a burselor pentru elevi, introduse în septembrie 2022 prin ordinul de ministru 5.379. Dacă acestea se vor schimba, vom reveni cu detalii.
Concret, conform acestora, la bursa de merit o condiție este și obținerea unui premiu la o etapă județeană de olimpiadă națională / concurs național, pe lângă condițiile legată de media anuală generală și absențele din anul școlar trecut.

Continuarea pe edupedu.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow