Schimb de replici dure intre doi consilieri locali privind ocuparea si folosinta domeniului public al municipiului. Sorin Olariu de la PMP a precizat, intr-o conferinta de presa, ca una dintre firmele presedintelui PNL Pascani, consilierul Marius Pintilie, ar fi ocupat ilegal si fara plata o suprafata de teren din fata Garii Pascani pe care a fost amplasat un chiosc. Olariu a aratat ca societatea nu a avut contract de inchiriere in perioad 2009 – 2016 si ca nu ar fi achitat toate sumele datorate. El a cerut consilierului liberal sa prezinte chitantele.

In replica Marius Pintilie, tot intr-o conferinta de presa, a precizat ca a achitat chiria pentru terenul din zona Garii si ca a trimis chitatele jurnalistilor.

Platile reprezinta doar suprafata de teren contractata pana in anul 2009, 28 mp. Problema este ca cel putin din anul 2012 de cand exista dovezi foto, chioscul a fost extins pe inca aproape 19 mp, dar folosinta acestuia a fost platita din 2016, odata cu reinnoirea contractului.
Situatia a fost sesizata si de consilierul Sorin Olariu, in aceeasi conferinta de presa. Consilierul PMP a mai intrebat cum ar fi putut sa fie facuta plata chiriei la Finantele Locale in situatia in care contractul era expirat.

Pintilie a spus ca platile au fost facute, fara probele, la casierie, chiar daca contractul era expirat, pe motiv ca terenul era detinut in continuare de societatea sa. Acum, acest lucru nu mai este posibil, spun functionarii insitutiei. Odata cu expirarea contractului beneficiarii sunt anuntati ca trebuie sa elibereze terenul sau sa reinnoiasca contractele.

Olariu a readus in atentia opiniei publice si modul cum consilierul PNL a reusit sa incheie un nou contract de inchiriere, prin incredintare directa, pe terenul din zona Garii, acolo unde acum adminsitratia incerca sa amenajeze un parc. Consilierul PMP sustine ca liderul liberal ar fi beneficiat de bunavoita si complicitatea primarului Dumitru Pantazi, chiar in inainte de alegerile locale din 2016.

In replica Marius Pintilie sustine ca nu a avut si nu are nici o intelegere cu edilul municipiului si ca nu s-ar intalni cu el decat in spatiu public. In schimb, lauda aprobarea data de primar pe contractul incheiat in anul 2016 , prin incredintare directa si fara recuperarea prejudiciilor din urma.

Amintim ca odată cu venirea lui Grigore Craciunescu în funcţia de primar, fost coleg de partid cu Marius Pintilie, societatea Lorimer nu şi-a mai reînnoit contractul de inchiriere pentru chioscul de la Gara, până la începutul anului 2016 si in consecinta a achitat o chirie mai mică decât cea care ar fi rezultat din actualizarea ei conform prevederilor legale. Mai exact în contractul care a expirat la sfârşitul anului 2009 preţul pe metru pătrat era de 1 leu iar în 2016 de 2,67 lei pe zi, aproape triplu. In acesta perioada folosinta şi plata a fost făcută printr-un artificiu juridic – tacita relocaţiune. O spune atat consilierul in cauza dar si Primaria Pascani. Conform legii chiriaşul poate rămâne pe terenul închiriat şi după expirarea contractului, dacă proprietarul nu cere eliberare lui.

Pentru a elimina astfel de situaţii, “tacita relocaţiune” a fost înlăturată din contractele de închiriere în anul 2010. Prin Hotărârea nr 19 consilierii locali au stabilit că la expirarea termenului de valabilitate contractul să poată fi prelungit numai prin acordul scris şi expres al părţilor. Din documentele si declaratiile prezentate pana acum, reiese ca Marius Pintilie s-ar fi aflat în conflict de interese: ca om de afaceri a profitat de lipsa de acţiune a Primăriei , dar în calitate de consilier local, din anul 2012, ar fi trebuit să acţioneze în interes public, nu personal, pentru a creşte încasările la bugetul local, conform atributiilor prevazute in Legea Admisnitratiei publice Locale. Mai mult, funcţionarii de la Patrimoniu susţin că ar fi întocmit o adresă pentru evacuarea spaţiului, încă din anul 2009, dar documentul prezentat primarului Grigore Craciunescu, ori a fost oprit, ori a fost trimis societăţii şi nu s-a ţinut cont de el.

Slider


Slider