Cartierul Fântânele din Pașcani a ajuns subiect de dispută între unii consilieri locali. Într-o postate pe o rețea de socializare președintele Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Pașcani a precizat că în acesta zona ar fi interzisă funcționarea service-urilor auto conform Planului urbanistic și că Sorin Olariu, consilier local PM, proprietar al unui astfel de atelier,  nu ar avea în regulă autorizațiile de construcție.

De asemenea consilierrul liberal i-a solicitat colegului sau să clarifice modul cum își achita impozitul pe clădirile unde își desfășoară activitatea, având în vedere că aceastea aparțin unei persone fizice, iar in acest caz obligațiile fiscale ar fi mai mici.

În replică, consilierul Sorin Olariu a organizat o conferință de presă în cursul zilei de luni 13 mai . El susține că președintelui Comisiei de Urbanism ar fi încurcat adresele și că documentele prezentate de acesta fac referire la service-ul auto al vecinului sau. Olariu a arătat că toate constructiile sale sunt în regulă, cu autorizațiile necesare eliberate de fostii primari Neculai Ratoi si Grigore Craciunescu.

În legătură cu taxele și impozitele pentru clădiri, consilierul PMP susține că acestea au fost calculate și achitate corect. Cele două garaje aflate pe persoană fizică sunt folosite de societatea să în baza unui contract de comodat, iar valoarea acestora este actualizată periodic.

Olariu a mai precizat că în zona Fântânele au fost construite și alte unități economice, chiar service-uri auto și că nu există nici o interdicție urbanistică în acest sens.

Claudiu Bodoasca a reacționat la precizările făcute de consilierul PMP în conferință de presă. El a spus că autorizațiile de construcție la care a făcut referire le-a primit de la Primărie și că în continuare ar fi suspiciuni cu privire la modul de plata al impozitelor pe clădiri.

BIT TV a încercat să afle de la Primăria dacă în municipiu sunt zone rezidențiale unde nu pot fi construite unități economice. Conform unui răspuns dat de unul dintre funcționarii de la Urbanism, Paul Rățoi, la Pașcani nu ar fi astfel de restricții dar sunt condiționări urbanistice privind regimul de construcție al clădirilor.

Drept la replica – Claudiu Bodoasca 

Avand in vedere „Conferinta de presa ” de astazi a d-nului consilier local Sorin Olariu va transmit urmatorul drept la replica :
1. In ceea ce priveste „Programul laptele si cornul ” d-nul consilier a facut declaratii ce arata inca odata, daca mai era nevoie , ca acesta nu stie despre ce vorbeste si nici nu stie ce a votat . Domnia sa a votat alaturi de colegii de alianta de la PSD NEASUMAREA derularii acestui program ,de catre Consiliul Local Pascani, pentru anul scolar 2019-2020. Vorbeste de manipulare d-nul consilier si in acelasi timp aduce in discutie Hotararea nr. 74 a Consiliului Judetean , hotarare ce stabileste demararea procedurilor de atribuire a contractelor de achizitii pentru perioada ianuarie – iunie 2019 si nicidecum demararea procedurilor pentru anul scolar 2019-2020 .In acest fel domnia sa minte cetatenii ca deja Consiliul judetean a demarat procedurile de achizitie pentru anul scolar 2019-2020. Daca e vorba de dezinformare sau incompetenta , domnia sa trebuie sa clarifice.
2. In ceea ce priveste celebrele proteste privind Ordonanta 13 vreau sa subliniez un singur lucru , domnia sa si-a facut un merit din faptul ca a protestat la Iasi , acolo unde multimea te face anonim . Eu, alaturi cateva zeci de pascaneni , am avut curajul sa protestatam la Pascani, expunandu- ne astfel , datorita numarului mic , atacurilor sustinatorilor PSD . Banuiesc ca domnia sa nu putea face acest lucru deoarece il vedea d-nul primar si colegii de alianta.
3. O alta minciuna spusa de d-nul consilier este aceea ca PNL face in tara aliante la nivel local cu PSD. Dezaprob cu fermitate aceast afirmatie si sustin cu tarie ca, in acest moment , PNL nu face alinte cu PSD nici la nivel local nici la nivel national. E adevarat ca PMP practica acest lucru , confirmat de seful domniei sale de la nivel judetean, justificarea fiind ca la nivel national PMP este in opozitie dar la nivel local urmareste „interesul cetateanului”. Sic!
4. In legatura cu postarea mea privitoare la situatia cladirilor in care isi desfasoara activitatea service-ul auto al d-nului consilier subliniez ca demersurile mele,in ceea ce priveste situatia acestora , au venit in urma unei cereri facuta de acesta intr- o emisiune de la postul de televiune M BIT, prin care m-a invitat sa ma documentez.
Inrebarile care s-au desprins ,in urma documentarii , la care d-nul consilier trebuia sa raspunda , priveau situatia legalitatii autorizatiilor de constructie si o problema de moralitate ,privitoare la plata impozitelor.
Primul lucru clarificat , anume ca doua autorizatii de constructie , ce mi-au fost puse la dispozitie, apartin unui vecin , incurcatura venind de la numerele imobilelor ( greseala nu-mi apartine).
Un al doilea lucru clarificat este ca domnia sa NU ARE AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PENTRU HALA DE SERVICII si service-ul auto functioneaza in doua garaje ( a adus in discutie un alt service de pe strada respectiva construit inainte de 2009 , an in care fost adoptat RLU cu restrictii, il rog sa studieze si sa vada cum trebuie sa arate actele unui service auto ce a fost infiintat si functioneaza in conditii clare de LEGALITATE).
Intrebarile care raman: Poate functiona un service auto intr-un garaj? Poti schimba destinatia unei constructii, pentru care ai obtinut un anumit tip de autorizatie de constructie , fara avize de la organele abilitate ?
Se intelege din spusele domniei sale ca poti insela organele statului cerand o autorizatie pentru un anumit tip de imobil , ce nu are restrictie in acea zona, si apoi sa-i schimbi destinatia, fara a mai tine cont de reglementarile de urbanism in vigoare.
In cea ce priveste plata impozitelor pentru cladirile in care functioneaza service-ul auto , d-nul consilier minte prin omisiune.
Asa cum am sustinut si in postare este legal, daca exista contract de comodat sau inchiriere , si am inteles ca exista , dar nu este moral. Ca sa fiu explicit pentru cladirile nerezidentiale ,aflate in proprietatea persoanelor fizice , impozitul este de 0,2% din valoarea cladirii ( stabilita printr-un raport de evaluare, cazul d-nului consilier) iar pentru persoanele juridice este de 0,4 % din valoarea caldirii. Cand esti persoana publica si declari ca faci profit din activitatea economica, desfasurata in acele cladiri, nu cred ca este moral sa apelezi la asemenea „optimizari”fiscale.
In incheiere vreau sa mai clarific doua aspecte si anume d-nul Olariu si-a dat demisia din Comisia de Urbanism atunci cand l-am rugat sa vina cu clarificari la problemele pe care le-a ridicat si nu sa aduca doar acuze nefondate iar cel de-al doilea aspect , nu am facut niciodata referire la faptul ca primarul actual i-ar fi semnat autorizatiile de constructie ci faptul ca-i vizeaza anual autorizatia de functionare . Ori minte cu nerusinare ori nu stie care este diferenta.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider