Managerul Spitalului de Urgenţă din Paşcani are zilele numarate, la conducerea unităţii. Consilierul PMP Sorin Olariu a cerut convocarea legislativului local, în şedinţa de urgenţă, pentru demiterea doctorului Costică Panzaru, aflat în concediu de odihnă. Solicitarea a fost făcută în contextul în care alesiilor locali li s-a pus pe masă un proiect de hotărâre de  tăiare a unor  cheltuieli, printre care şi tichetele de vacanţă. Olariu a spus că nu ar trebui să fie luate măsuri tot împotriva celor care muncesc şi duc greul în spital,  ci să plece cei vinovaţi.

Consilierul păşcănean a solicitat că responsabilitatea demiterii managerului să fie asumată, imediat, de Consiliul Local al municipiului, şi pentru  numirea unui  alt director,  pentru a nu se ajunge la închiderea spitalului.

De cealaltă parte,  consilierii din opoziţie au cerut explicaţii secretarului Primăriei, preşedinta CA-ului, pentru problemele financiare de la spital. În replică,  jurista Irina Jitaru a spus că a aflat de problemele unităţii abia în luna august,  şi că de atunci managerul refuza să prezinte un plan de redresare.

Şi edilul Pascaniului a fost luat la întrebări,  de ce îl mai ţine în functie pe doctorul Panzaru şi nu scoate postul la concurs.

Primarul Dumitru Pantazi a explicat că a fost organizat un concurs, la sfarsitul anului trecut,  la care nu s-a prezentat nici un candidat, motiv pentru care a fost nevoit să îi prelungească mandatul, că interimar, timp de şase luni de zile. Între timp au intervenit negocierile contractului cu CAŞ iar postul urmează să fie scos din nou la concurs.

Pantazi a subliniat însă că doctorul Costică Panzaru a făcut multe pentru spital si pentru Paşcani,  motiv pentru care subiectul schimbării lui din funcţie ar trebui abordat cu respect.

Edilul a explicat că cea mai mare greşeala făcută de actualul manager a fost că a achitat sporuri şi salarii foarte mari, în maximul prevăzut de lege, medicilor. În acest fel, de la începutul anului şi până acum a fost cheltuit şi excedentul bugetar al spitalului, peste 1 milion de lei şi s-a intrat în deficit. Situaţia este confirmată şi de directorul economic al unităţii.  Doina Miron a aratat că dacă nu erau achitate sporuri şi salarii atât de mari, acum nu erau probleme financiare,  iar banii ar fi ajuns până la sfârşitul anului.

Menţionăm că în momentul de faţă la conducerea Spitalului de Urgenţă Paşcani se afla medicul chirurg Daniel Bechir, până la întoarcerea din concediu a doctorului Costică Panzaru. Cel mai probabil,  primarul municipiului aşteaptă demisia managerului din funcţie, iar o discuţie în acest sens va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider