9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Olariu cere demisia consilierilor PNL și anunță DNA

- Advertisement -

Scandalul privind ocuparea abuzivă a unor suprafețe de teren din domeniul public al municipiului Pașcani, continuă. În cadrul unei conferințe de presă consilierul PMP, Sorin Olariu a făcut noi acuzații la adresa opoziției pe motiv că i-ar fi protejat pe cei care folosesc astfel de terenuri, fără contract și fără să plătească.

Olariu a cerut consilierului Marius Pintilie, să prezinte dovezile că plătește chiria sau redevența necesară, la Finanțele Locale, pentru spațiile ocupate fără contract de una dintre firmele sale, pentru extinderea unor magazine.

În lipsa lor, se înțelege că firma liderului PNL Pașcani ar datora sume importate de bani bugetului local, peste un million de lei, pentru folosirea terenurilor ocupate abuziv, sume care ar fi putut fi folosite pentru investiții, spune consilierul PMP.

Olariu a pus, din nou, în discuție și modul cum sunt încheiate la Pașcani unele contracte de închiriere sau concesiune, fără licitație, prin încredințare directă , politicienilor. El a dat exemplu contractul pentru spațiul comercial din zona Gării, încheiat chiar de societatea consilierului liberal, după șase ani de la expirarea fostului contract, în acest timp terenul fiind folosit.
De acesta situație ar fi vinovați și ceilalți consilieri liberali care ar acoperi aceste ilegalități spune Olariu. Este vizat mai ales președintele comisiei de Urbanism Claudiu Bodoasca dar și Constantin Nemtanu, aflat într-o situație asemănătoare cu un magazin din Piața Deal.

Consilierul PMP a anunțat că va depune o plângere la DNA și că va cere procurorilor anchetarea acestui caz. Nu doar împotriva celor în cauza ci și a reprezentanților adminsitratiei locale, care ar trebui să ia măsuri. Totodată Olariu a cerut demisia colegilor săi liberali din functia de consilier local, pe motive de moralitate.

În replica, consilierul Marius Pintilie susține, în continuare, că nu are datorii către bugetul local și că a achitat pentru folosința terenului din față Gării, inclusiv pentru perioada în care nu a avut contract. Claudiu Bodoasca a refuzat să ne transmită un punct de vedere pe motiv că ar fi avut loc o conferință de presă pe acesta tema organizată de consilierii PNL, la care televiziunea BIT TV nu a fost invitată să participle.

Menționăm că în anul 2010 o comisie de control a constatat la față locului că zeci de societăți din Pașcani au ocupat suprafețe de teren din domeniul public, fără contract și au contruit fără autorizații. În 2013 Consiliul Local a impus la plata redevență de folosință pentru trei ani de zile, de la constatare până la emiterea hotărârii air de atunci problema a rămas nerezolvată. Inte timp o parte din societățile aflate în acesta situație au dărâmat construcțiile și au eliberat terenurile iar altele continuă să le folosească. În actul de constatare societatea consilierului PNL Marius Pintilie apare cu aproape 200 mp de teren dar el susține că suprafață deținută fără contract ar fi mult mai mică.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

LUCRARI DE PLOMBARE, PE PLOAIE, DE NEVOIE

Lucrarile de plombare a strazilor din Pascani au fost...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow