6.9 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Olanda, Marea Britanie și Italia, în topul preferințelor studenților români ca destinații de studiu

Peste 50 de instituţii de învăţământ internaţionale vor veni la World Education Fair de la Bucureşti, Constanţa şi Iaşi, în perioada 4-6 martie, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.
  • Târgul World Educațion Fair are loc pe 4 martie la Iași, pe 5 martie la București și pe 6 martie la Constanța

În topul destinaţiilor de studiu pentru care aplică tinerii români, Olanda se află pe primul loc, urmată de Marea Britanie, Italia, Danemarca, Germania şi Spania, arată IntegralEdu.

Din punct de vedere al domeniilor alese, lucrurile nu sunt schimbate faţă de anii anteriori. Astfel, elevii români preferă Computer Science & Engineering. Pe locul doi se află studiile europene, urmate de Business şi Creative Media and Game Technologies. Urmează domeniul Aerospace Engineering, înlocuind domeniul Drept, care se găsea anul trecut pe aceeaşi poziţie.

Au crescut cu 50 % aplicațiile pentru studii de licență în SUA.

Peste 50 universităţi vor fi prezente cu oferte de studiu pentru elevii români, la World Education Fair.

“În contextul sanitar actual, numărul solicitărilor pentru studii gimnaziale şi liceale în străinătate a crescut cu 20% în ultimii doi ani. În topul preferinţelor se situează Marea Britanie, urmată de alte destinaţii europene precum Elveţia, Germania şi Spania”, arată IntegralEdu.

Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanţă în educaţie la nivel local şi reprezintă peste 500 de instituţii de învăţământ de top din întreaga lume.

Sursa edupedu.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow