More

  Oina, un sport cu tradiţie la Hîrlău – VIDEO

  Array

  Echipa de oina HirlauJocul de oina este sport traditional la Hirlau. Zilele trecute, formatia de seniori Stejarul Pircovaci s-a intrunit pentru un antrenament de inceput de campionat. Clubul care s-a infiintat in urma cu un an de zile, a obtinut rezultate deosebite prin clasarea pe locurile II si III, la diverse competitii care s-au desfasurat in 2013.

  Potrivit antrenorului, Ionel Hritcu din formatie fac parte atat tineri cat si veterani care in trecut au adus mai multe titluri orasului Hirlau la jocul de oina, un sport iubit si cu traditie in zona.

  Constantin Maticiuc, capitanul si unul dintre cei mai importanti jucatori, se arata increzator pentru noul an competitional, intrucat pe data de 29 martie a avut loc tragerea la sorti pentru competitiile de oina din 2014.

  La antrenament a participat si unul dintre sustinatorii infocati ai echipei si anume Ioan Chifan din municipiul Roman. Sportivul care a practicat jocul cu oina mai bine de 50 de ani si a castigat numeroase titluri si diplome la diferite categorii de varsta, a reusit cu ajutorul fratelui sau sa aduca frumosul sport in zona Hirlau, unde a fost indragit de localnici.

  Oina este un joc sportiv traditional romanesc care implica calitati sportive complexe cum ar fi viteza, aruncarea si lovirea cu precizie a mingii. Orasul Hirlau are in palmares sapte titluri nationale la oina, obtinute din 1994 si pana in prezent de echipe ale unitatilor de invatamant din zona.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI