More

  Oficierea căsătoriei oriunde doresc însurățeii

  Array

  Tinerii din Deleni care visează la oficierea căsătoriei civile în aer liber, într-o grădină cu flori sau din comoditate la biserica din localitate pot acum să îşi îndeplinească visul. Administraţia locală a hotărât ca ofiţerul de stare civilă să se deplaseze la cererea viitorilor miri.

  În şedinţa ordinară de ieri, aleşii locali au hotărât ca oficierea căsătoriilor să se facă şi în altă locaţie nu doar la sediul Primăriei. Astfel, în schimbul unei taxe de 700 lei tinerii îşi pot îndeplini visul de a se căsători unde îşi doresc pe raza comunei.

  Reprezentanţii administraţiei locale spun că au luat această hotărâre în urma solicitărilor tot mai dese venite din partea viitorilor miri care doresc să se căsătorească fie la biserică, la Conacul Polizu sau la alte localuri din comună. Banii ce urmează să fie încasaţi pentru astfel de solicitări vor intra în bugetul local.

  Există şi persoane care vor fi scutite de la plata acestei taxe. Ca o anexă la hotărârea de consiliul local s-a aprobat ca persoanele cu handicap, pensionarii şi revoluţionarii să nu plătească nimic dacă solicită oficierea unei căsătorii înafara Primăriei.

  Reamintim că la începutul lunii iunie un cuplu din Gâștesti a făcut o astfel de solicitare la Starea Civilă din Paşcani. Viitorii miri doreau să să căsătorească într-o zi de sâmbătă la Biserica din suburbie, pentru ca întreagă familie să le fie alături.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Fotbalistul Crețu a scos la licitație, pentru Nicoleta, tricoul cu care a jucat la Națională

  La nivelul judeţului Iaşi se organizează în această perioadă diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru Nicoleta, o tânără in vârstă de 17, din...

  Hârlău: Un bărbat de 71 de ani ar fi furat un telefon de ultima generație din buzunarul unei femei

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au identificat un bărbat de 71 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii...

  Tânăr arestat după ce ar fi furat parfumuri si produse comestice dintr-o societate din Târgu Frumos

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au identificat doi tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI